Налаштування на Кощей Х-45 і поради колег

Попередній Наступна
Налаштування на Кощей Х-45 і поради колег
Всі ми знаємо, що Х-45 підходить як початківцям, так і професіоналам. Одна справа, просто включити металошукач і працювати на заводських налаштуваннях (які оптимальні? Відповідь тут). А інше, зробити Х45 максимально глибоким металодетектором, відповідним конкретно під: місця пошуку, тип ґрунту, швидкості помаху, приємна і зрозуміла тональність, тип графічного зображення і т.д.
Нічого страшного в разі неправильної настройки Х-45. Завжди можна використовувати функцію: скидання НА ЗАВОДСЬКІ НАЛАШТУВАННЯ. Само собою, є перелік програм на різні «випадки життя». Також є підказки на якій програмі які параметри можна змінити для поліпшення роботи.
 
 
ПРОГРАМИ ДЛЯ металошукач «КОЩЕЙ Х-45», Від досвідчених  шукачів скарбів, ПРОШИВКА 2.84-3.0
 
АВТОПІЛОТ - одноразовий пошук (оренда ...). Прийняти рішення на якій програмі працювати користувачеві:
 
Запускаємо програму - БАЛАНС ГРУНТУ (підняти-опустити) на 6кГц., див. Яка мінералізація, М: ?? / - змінили частоту / знову БГ на 8/12/19 кГц, ВИБИРАЄМО оптимальну частоту, на якій найнижча мінералізація. НАПРИКЛАД, на 12 кГц найнижча, М: 14. ВИХОДЯЧИ з рівня М: ** КОРИСТУВАЧ РОЗУМІЄ, ЩО ОПТИМАЛЬНИЙ ВАРІАНТ ПРОГРАМА НА 12 кГц, їх є декілька? Зробити ВИБІР виходячи з значення М: 14 .   Вих. з інф. нижче, при нашій М: 14 оптимальні вибір програми Основна та Зонд, які працюють на F: 2
 
 
М: 0 ... 2 / Фільтр: 0 / дуже повільні помахи (швидкий помах принесе пропуски сигналів)
М: з 3 до 12 / F: 1 / -повільні помахи (швидкий помах закреслить корисну кольорову ціль)
М: з 12 до 23 / F: 2 / - середня швидкість помаху (швидкий помах закреслить корисну кольорову ціль, а дуже повільний пропустить ціль)
М: з 24 до 32 / F: 3 / - швидкість помаху швидше середнього (дуже повільний помах пропустить ціль)
М: з 33 до 65 / F: 4 / - швидкість помаху швидка (на швидкому помаху НЕ чорнять ціль / дуже повільний змах пропустить ціль)

 

АВТОПІЛОТ - для початківців. Пошук монет і артефактів. Проста у використанні, хороша дискримінація кованого заліза. Грунти: вологі, сухі, оранка, поле, ліс, цілина.
Користувацькі налаштування: в окремих випадках може знадобитися налаштування Підсилення.
 
ОСНОВНА- підходить для пошуку монет, інших дрібних цілей. Пошук в помірно і сильно засміченій місцевості. Стабільно поводиться при електроперешкодах.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Струм датчика. У рідкісних випадках можна поліпшити характеристики встановити КДБ мінус 3 (якщо немає х.с.), для поліпшення стабільності можна використовувати фільтр ГК: 1
 
ВЕЛИКІ МОНЕТИ - нагадує старі, але хороші низькочастотні металошукачі. Добре підходить для пошуку великих монет і коли стоїть завдання відсіяти коване залізо. Також розвідка місцевості без дотиків до трави і гілок.
Користувацькі налаштування: в окремих випадках можна змінити частоту на 8, наприклад для поліпшення стабільності при сторонніх перешкодах
 
БАГАТО СМІТТЯ - пошук монет і дрібних цілей в сильно засмічених місцях.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи F: 3 з 4. І в окремих випадках Підсилення +/- на10%.
 
ВЕЛИКА ГЛИБИНА (Х.С.) - призначена для пошуку будь-яких цілей (без винятку) на великій глибині. Без торкань до грунт або траву. Періодично можливі помилкові сигнали (Х.С.) в місцях, де більше кількість перешкод або реакція на ямки на високо мінералізованих грунтах: поблизу до води, поля з добривами.
Користувацькі налаштування: в окремих випадках можна поліпшити характеристики встановити КДБ мінус 3,5 (якщо немає х.с.), особливо на ями, які не можна відрізнити від сигналів на «монети»
 
Коване та ТОНКЕ - пошук дрібних монет і ювелірних виробів на сухих або злегка вологих ґрунтах (цілина, зоране поле, ліс) в місцях, які мають середню або низьку засміченість чорними металами.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Струм датчика і в рідкісних випадках збільшуючи Посилення.
 
ЗОНД - підходить для пошуку монет і металопластики на великій глибині. Грунти: вологі і сухі, оране поле і цілина.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи тільки Струм датчика і в рідкісних випадках Струм датчика і Корекцію Балансу Грунту.
 
ПОЛЕ паханів 1м. / 2сек. - програма підходить для пошуку монет і металопластики, «чіпка» до цілей. Рекомендована швидкість проводки датчика: 1 метр за 2секунди. Грунти: зоране (діскованное і т. Д.) Поле будь-якої вологості.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи тільки Струм датчика.
 
УНІВЕРСАЛЬНА - пошук монет і металопластики. Чітке розпізнавання цілей, високий рівень стабільності. Грунти: складні грунти, цілина, розорювання.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Струм датчика. У рідкісних випадках можна поліпшити характеристики відключивши Фільтр ГК (значення 0).
 
ГЛИБОКА РОЗВІДКА - підходить для пошуку монет, в тому числі на сильно засмічених місцях, і для розвідки місцевості. Програма працює на грунтах всіх типів, але має середні пошукові характеристики при пошуку реліквій і скарбів.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Шумодав . У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши Струм датчика.
 
Повільні помахи  1м. / 2.5сек. - дуже «чіпка» програма. Підходить для пошуку монет і дрібних цілей, реліквій в помірно засмічених місцях. Рекомендована швидкість проводки датчика: 1 метр за 2.5 секунди. Відмінно працює на сухих ґрунтах будь-якого типу.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Шумодав. У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши Струм датчика.
 
СЕРЕДНІ помахи 1м. / 2сек. - підходить для пошуку монет і реліквій в помірно засмічених місцях. Рекомендована швидкість проводки датчика: 1 метр за 2 секунди. Відмінно працює на сухих ґрунтах, в лісі і на цілині.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Шумодав. У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши Струм датчика.
 
МЕТАЛО-ПЛАСТИКА 1м. / 0.5сек. - пошук дрібних монет і металопластики в місцях середньої засміченості. Грунти: вологі і сухі грунту будь-якої складності. Рекомендована швидкість проводки датчика: 1 метр за 0.5 секунди.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Струм датчика. У рідкісних випадках можна поліпшити характеристики відключивши Фільтр ГК (значення 0) і зменшуючи Посилення.
 
ТРАВА / СТЕРНЯ. - підходить для пошуку в зарослях: трави, стерня, гілки.
Користувацькі налаштування: стабільність при торкання, можна ще підсилити - змінивши Струм датчика на 1 або підняттям G: на 2,5-3,5 од. від реального БГ. У деяких випадках можна поліпшити глибину піднявши Посилення на 90%.
 
ПЛЯЖ / МОРЕ - програма для морського пляжу / прилив / Занурення котушки під воду. Баланс грунту проводимо на припливі.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи КБГ У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши Струм датчика або якщо не вплине на стабільність фільтр ГК на: 0.
 
ПІЩАНІ ГРУНТИ - пошук на легких ґрунтах як лісовий пісок або де. М: менше 7 при БГ.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи F: 0 і робити дуже повільні помахи. У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши КБГ. Оскільки дана програма проходить випробування, рекомендується у кого піщані ґрунти поекспериментувати з налаштуваннями, наприклад: змінити частоту на 19 на 8 - випробувати такі варіанти. Друге: Підняти Ч: на 99 і встановити Шумодав на 3 - випробувати! Варіант 3. Змінити частоту на 19 і підняти Ч: 99 ... порівняти всі варіанти, підібравши собі найоптимальніший і по можливості надати цю інформацію виробнику.
 
MULTI FAST / ПОЛЕ - мульти частотна програма, має мінімальну кількість пропусків, набагато менше ймовірність зачорнити дрібні цілі з золота або бронзи а також монети на ребрі. Ідеально підходить для чорнозему і глини, паханів поля після трактора.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Антиудар: 0. У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши F: 3 але можливо появи х.с.
 
MULTI FAST / ПАРК - мульти частотна програма, має мінімальну кількість пропусків, плюс ідеально підходить для лісових грунтів або піщано / чорноземних грунтів. Без дотиків до траву або гілки.
Користувацькі налаштування: іноді характеристики можна поліпшити, змінюючи Антиудар: 0. У рідкісних випадках характеристики можна поліпшити, змінивши КБГ: на -2.5 але можливо появи х.с. на ями.
 

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше