Пошукова котушка NEL Tornado для металошукача Garrett Ace 250, відгуки, поради, мінуси і плюси.

Попередній Наступна
Пошукова котушка NEL Tornado для металошукача Garrett Ace 250, відгуки, поради, мінуси і плюси.

Наше завдання - не нашкодити виробнику котушок NEL, і не зробити рекламу іншому - як це роблять деякі автори статей. Тут ми будемо описувати все про котушку Нел Торнадо, що накопичилося під час практики за останній час, будемо давати суб'єктивну оцінку, чітко вказувати на мінуси і плюси. При цьому прошу враховувати, що на 99% будемо тестувати роботу котушки Tornado останнього покоління і тільки для металошукача Гарретт Асе 250, а не на якомусь іншому металодетекторі. Сподіваюся, Ви оціните роботу нашого камрада, кличка «Borsuka», кличуть Костянтин, займається пошуками вже майже 9 років, майже 5-ть днів на тиждень проводить пошуки, випробування металошукачів та їх порівняння, переможець кількох зльотів і при чому з різними металошукачами. Самим «Борсуком» знято понад сотні відео тестів з випробування котушок і металодетекторів. Останні сюжети, можна подивитися ТУТ: При всьому цьому наш «копач» ненавидить сидіти на форумах з причини, їх ангажованості продавцями металошукачів, тести проводить в грунті, намагаючись підбирати різні цілі.

Отже «ПОЇХАЛИ».

Пошукова котушка Nel Tornado, основне призначення котушки це збільшення глибини металошукача, вибірковості та захоплення котушки. Нел Торнадо, має форму «метелики», розмір котушки 12х13 дюймів, що в перекладі на сантиметри 30,5х33,02 см., Тип схеми роботи котушки DD. Корпус котушки зроблений з пластику з грамотно продуманими ребрами жорсткості в середині, також треба звернути увагу на кронштейн кріплення, в якому спереду стоїть обмежувач, німецькі герм вводи, товстий дріт і позолочені роз'єми - все це відноситься до котушок нового, 4-го покоління. Хочеться також відзначити, що котушки робляться в корпусах сірого і чорного кольору, мають легку вагу, всього 500грамм «+ -5%», це без захисту, яка в свою чергу ще около120 грам. Що тут можна сказати, виробник котушок посуетіться, по скільки не вигідно було міняти, чи ледве ні кожну 3-тю котушку старого покоління по гарантії і ще плюс конкуренція зростає (з'явилася ще одна компанія, яка робить досить хороші катушка- Mars MD) і за кордон поставки, а там «фуфла» не люблять - ось, що стало двигуном прогресу поліпшення якості та характеристик пошукових котушок Nel, а це тільки на користь нам.

Мабуть, почнемо з самого головного - ГЛИБИНА. Як заявляє компанія Nel, приріст глибини на Garrett Ace 250, становить близько 70%, монета 5к.СССР, 61 м - 41см., А це в порівнянні з базовою котушкою маємо «+ -с» 15 см. На монеті і, наприклад на військовій касці близько 35см. (Каска до 90см.). Хочете запитати, чи правда це АБО БРЕШУТЬ? !!!

МІЙ ВІДПОВІДЬ як шукача скарбів, який не один рік «юзает» такі пошукові датчики як «Торнадо»:

- Як і всі виробники своєї продукції, компанія Нел трохи «прикрасила» можливості своїх пошукових котушок і дещо, що приховує від своїх користувачів і клієнтів, що в свою чергу прекрасно роблять і дилери. Що я маю на увазі? Секрет такий, думаю Ви чули, що іноді пошукові котушки називають «Антена», котушка це і є, по суті антена прийому і передачі, а по скільки в «ДД типі» аж дві антени та ще вона й велика, то природно на пошуковий датчик , а далі в свою чергу і металошукач починають більш сильно в порівнянні з базово котушкою впливати Електропомехі, радіоперешкоди, магнітні бурі. А це призводить до того, що прилад починає сам без причини «пищати», (видавати «ложнякі) і в підсумку нам доводиться зменшувати чутливість на металошукачі, а це призводить до падіння глибини. Джерелами таких перешкод є: високовольтні дроти (ЛЕП), телефонні вишки, трансформатори, залізниця, потужні радіостанції від них рекомендується триматися на відстань від 500 м. До 3 км. в залежності від їх потужності. А також не забувайте, що один металошукач який працює поблизу, заважає іншому, рекомендую ходити один від одного на відстані не менше ніж 40 метрів. - Це і був секрет, який на мою думку треба інформувати кожного покупця.

НАПЕВНО НАЛЯКАВ Я ВАС, вже передумали купувати пошукову котушку. Фірми виробники котушок лають мене, плюс ще не дав конкретної відповіді по глибині, заінтригувати, а? !!!

Добре. НЕ ВСЕ ТАК СТРАШНО, моя задача просто, щоб Ви знали всі нюанси. І так раджу я купувати DD котушки такого розміру Nel Tornado? Та раджу, навіть наполягаю. Чому? Всі аргументи викладу пізніше.

Перший аргумент. Це те що, навіть при перешкодах котушка «Нел ТОРНАДО» буде давати більше глибину і вибірковість при пошуках. Але в даному випадку ми будемо говорити про максимальній глибині котушки Nel Tornado з урахуванням не великих перешкод і проведених тестів по повітрю (прошу враховувати що втрати глибини в грунті може бути від 15-50% залежно від землі):

РЕАЛЬНА ГЛУБИНА на монета 5 коп. СРСР, 1961р., Становить 40 см. Чіткого сигналу, можу сказати, що, це приріст від базової котушки рівно на 60% (а не 70%). Римський динарій, правителя Брутуса - 30 см., Базова котушка брала лише 19 см. (60% менше) На такий предмет як військова каска, глибина складає 75-80см. а це означає, що на середні і великі предмети приріст 45-50% .ІТОГ: з Nel Tornado отримали набагато краще характеристики.

Другий аргумент. Великий розмір котушки і тип схеми DD, який має широкий промінь сигналу в грунті дозволяє Вам, витрачати менше часу на обхід території в 2-3 рази, а найголовніше, що ймовірність пропустити монету на глибині стає все меньше.ІТОГ: витрачаємо менше часу, копаємо більше монет але вже трохи важче знаходити центр цілі. / p>

Третій аргумент. Збільшення глибини на середні і великі предмети робить Ваш металошукач Гаррет Асі 250, більш універсальним - тепер його можна використовувати не тільки для пошуку монет, а й металобрухту, воєнки, скарбів.

Четвертий аргумент. За скільки котушка має гарантію 3 роки, а не 1-н як базова і плюс є захисту на Nel Tornado, то навіть після експлуатації котушки 2 роки, ви її дуже легко можете продати і прикупити, наприклад, собі Кощій 25К або ХР Деус.

П'ятий аргумент. Ще одна дрібниця. Колір котушки їх два: сірий і чорний. Підбираємо котушку під свій клімат і місцевість. Сіра котушка «Нел» підійде користувачам які живуть в більш теплому кліматі і ходять з металошукачем у відкритому полі - сірий колір краще відштовхує промені сонця, в свою чергу котушка не гріється і працює стабиль а мити її дуже легко. Рекомендую розчинником, шкоди він не перенесе, а ось навіть самий сильну бруд видаляє без проблем і котушка як нова. Чорного кольору «Торнадо», рекомендую для тих, хто працює за болотах, в лісах і де немає такої високої температури.

Рекомендації по роботі з котушкою Nel Tornado для Гарретт Асі 250.

- Водити котушкою Nel Tornado, точно як і базової, проходити не більше 40см. / 1 ​​сек., Тоисть на проводку в одну сторону у нас йде близько 3,5-4 сек.

- При проході першого захоплення котушки, наступний робити майже на половину котушки за старою проводці.

- Кабель котушки щільно намотати на штанзі і закріпити ізолентою в декількох місцях і приладом водити плавно і без стряскі.

- Роз'єм котушки в блоці Асе250, повинен бути щільно закрученим і бути сухим.

- Батарейки або акумулятори використовувати тільки якісні і не ставити підсіли або різних виробників, або різного розряду, це впливає на стабільність.

- Водити котушкою рівно перпендикулярно землі без нахилів котушки вліво, вправо. Маневри з нахилом під градусом, потрібні лише досвідченому користувачеві для отримання додаткового ефекту з дискримінації.

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше