Minelab Vanquish: доступний і багатофункціональний металошукач для любителів копати

Попередній Наступна
Minelab Vanquish: доступний і багатофункціональний металошукач для любителів копати

Вибираючи металодетектор, копачі звертають увагу на три параметри:

  • глибина, на якій артефакт можна виявити;

  • достовірність відділення чормета від кольорових металів;

  • диференціація близько розташованих знахідок.

Продукція австралійської компанії Minelab цінується серед копачів саме через свої відмінні характеристики. Зокрема багато шанувальників копа будь-яким іншим маркам віддають перевагу металошукачам лінійки X-Terra, які поєднують в собі доступну ціну і високу точність при копі.

На жаль багатьох археологів-любителів, X-Terra була знята з виробництва. Однак в 2019 році компанія порадувала свою аудиторію новою лінійкою, яка не поступається популярній X-Terra по характеристикам. На британському детектівале цінителі вперше побачили металошукач Minelab Vanquish з технологією Multi IQ. А вже сьогодні новий металодетектор можуть купити шанувальники копа в Україні. Тому варто познайомитися з ним ближче.

Що таке Multi IQ

металошукач MINELAB VANQUISH 340Це унікальна технологія компанії Minelab, яка дозволяє металошукачу працювати одночасно на декількох частотах. Це означає, що пошукова система може працювати практично на будь-якому грунті і йому доступні відразу всі цілі, приховані в землі.

Функція Мульти IQ корисна і досвідченим копателями, але особливо порадує новачків, яким не доведеться ламати голову над тим, яку частоту вибрати, виходячи на коп. Однак поряд з плюсами мультичастотний Minelab Vanquish володіє і однією особливістю. Можливості виділити і зафіксувати якусь одну частоту у копача немає. Сам виробник порівнює функцію Multi IQ з ліхтариком, який висвічує відразу весь колірний спектр, тоді як одночастотні детектори здатні підсвітити тільки один вибраний тон.

Крім того, Мінелаб Ванквіш автоматично відлаштовується від навколишнього електромагнітного поля при включенні. Це ще більше полегшує завдання копачу.

Всього в лінійці 4 модифікації, так що кожен археолог-любитель - від новачка, що тільки пізнає принади копа, до досвідченого профі - зможе знайти що-небудь до душі.

Minelab Vanquish: шкала VDI

Досвідчені археологи-аматори знають, що функція демонстрації VDI в металошукачі може зробити пошук більш комфортним і знизити ризик «порожніх» знахідок в рази.

Купуючи Ванквіш, потрібно врахувати, що шкала VDI у цих моделей має негативні значення. Так, значення від -9 до 0 будуть ідентифікувати чорні метали. Цифри від нуля і вище - відгук на кольорові метали. Чим вище VDI, тим більше вмісту кольорових металів у майбутній знахідці. Найвищий показник - 40.

Minelab Vanquish: загальні особливості

Спільною рисою для всіх металошукачів Minelab Vanquish стала виняткова компактність металодетектора. Виробник подбав про те, щоб металошукач було зручно використовувати на тривалих денних копах і зберігати навіть в обмеженому просторі.

Загальна довжина пристосування - всього 76 см (в складеному стані). А вага варіюється в залежності від моделі - 1,2-1,3 кг. Це трохи більше ноутбука з невеликою діагоналлю.

Металошукач оснащений:

  • Гнучким підлокітником з міцного пластику, який доповнений еластичним амортизатором. При цьому верхню штангу можна відрегулювати по довжині. Так що незалежно від росту шукача скарбів лікоть буде перебувати в підлокітнику, не стане звисати і, відповідно, втомлюватися. А гнучкий пластик дозволить розмістити в підлокітнику руку, потовщену утеплювачем, навіть в зимовий час.

  • Середньою штангою, виготовленою з легкого металу.

  • Нижньою карбоновою штангою, на яку кріпиться котушка. За рахунок телескопічної конструкції довжину нижньої штанги можна регулювати залежно від росту і умов рельєфу, на якому проводиться коп.

У всіх моделях Minelab Vanquish котушки комплектуються пластиковими захисними чохлами і не бояться води. Крім того, котушки до металошукачів Minelab посилені ребрами жорсткості, але не пролиті і мають полегшену конструкцію для зменшення ваги металошукача. Кріпляться вони болтами без гайки, тобто різьба нарізана безпосередньо в «вухах» котушки. Місця кріплення посилені гумовим ущільнювачем.

Корпус блоку управління Minelab Vanquish виконаний з пластмаси - цілком оптимальне рішення для металодетектора середнього цінового сегмента.

Незалежно від моделі користувач отримає в комплекті чохол для блоку управління, навушники від Minelab і батарейки.

Зовні продукти лінійки майже не відрізняються один від одного. Вони виконані в чорно-червоній кольоровій гамі. На кришці відсіку для батарейок нанесений логотип компанії. Також продукцію відрізняє ергономічність і прогумована рифлена рукоятка. Навіть після кількох годин пошуку металошукач буде зручно лежати в руці, не вислизаючи.

Крім того, користувачеві доступні:

  • налаштування гучності і чутливості у всіх моделях;

  • налаштування дискримінації також у всій лінійці;

  • налаштування відгуку заліза тільки в Ванквіш 540 і 540 Про.

Minelab Vanquish 340

Ванквіш 340 є наймолодшою ​​моделлю в лінійці і найбільш доступною за ціною. Цей металодетектор відмінно підійде тим, хто шукає машину для першого в житті копа. Чому цей металошукач підійде новачкові?

340-а модель передбачає мінімум налаштувань і максимум можливостей за свою ціну. На блоці управління розташоване всього чотири прогумовані кнопки, які дозволяють відрегулювати рівень гучності, ступінь чутливості і відсікти непотрібні елементи на шкалі дискримінації, яка в даній моделі містить всього п'ять сегментів. Крім того, на дисплеї видно рівень заряду батареї.

Рівнів гучності три. Рівнів чутливості чотири. У комплекті йде одна котушка 10/7 дюймів (V10) і чотири пальчикові батарейки, які можна замінити на акумулятори. Акумулятори та зарядні пристрої докуповуються окремо.

Також металодетектор Minelab Vanquish 340 укомплектований дротяними навушниками.

340 модель Ванквіш розроблена таким чином, щоб користувач міг вийти на місце копа, включити металошукач і задавши мінімум налаштувань (по суті, всього три - гучність, чутливість, програми), почати пошук.

Minelab Vanquish 440

металошукач MINELAB VANQUISH 440Середня модель сегмента. Вона така ж трьохтональна, з котушкою 10/7 дюймів. Єдина відмінність - трохи більше розширена шкала дискримінації. На відміну від 340-ої моделі, Minelab Vanquish 440 містить цілих 12 сегментів. Це дозволяє копачеві задати більш точні параметри пошуку і отримати більш достовірну інформацію про те, що знаходиться під котушкою.

Як і попередній продукт, Ванквіш 440 укомплектований фірмовими дротяними навушниками і змінними батарейками. Порт Bluetooth для навушників на блоці управління не передбачено. Підключити навушники до даної моделі можна тільки за допомогою штекера, дроти і роз'єми, що в умовах копа не завжди буває зручно.

Minelab Vanquish 540

Відмінності третьої моделі від двох попередніх видно вже при першому огляді.

По-перше, старша модель лінійки укомплектована котушкою більшого розміру - 12/9 дюймів (V12).

По-друге, на блоці управління набагато більше кнопок. Інші особливості моделі:

  • Дисплей оснащений функцією підсвічування. Підсвічування однорівневе червоного кольору.

  • Рівнів гучності тут десять, так само, як і ступенів чутливості.

  • Шкала дискримінації радує варіативністю. Вона містить 25 сегментів, які копач може відсікти або додати при створенні користувальницького режиму, який можна зберегти в налаштуваннях детектора.

  • Є функція відсікання чормета. Вона дозволяє детектору реагувати на кольоровий метал навіть там, де цінні знахідки тісно сусідять з чорними металами.

  • Користувачеві надана можливість відкрити маску дискримінації для всіх металів.

  • Minelab Vanquish 540 може працювати в режимі указки (пінпойнтера).

  • У блоці управління передбачений Bluetooth-порт для навушників.

  • В комплекті до 540-ому Ванквіш йдуть фірмові акумулятори (4 шт. По 2500 мА/г кожен) і зарядний пристрій.

  • На відміну від попередниць, модель 540 - пятитональна.

Minelab Vanquish 540 Pro

Версія Pro відрізняється від моделі 540 незначно. Pro-pack також комплектується Bluetooth-навушниками ML-80. Єдина істотна відмінність - додаткова котушка V8 розміром 8/5 дюймів, призначена для більш вузького радіусу пошуку. Відповідно, в комплекті йде додатковий кріпильний елемент для під'єднання «снайперської» котушки до нижньої штанги.

Minelab Vanquish: дефолтні режими

металошукач MINELAB VANQUISH 540Копачам доступні наступні програми пошуку:

  • Монети. Цей режим призначений для пошуку дрібних предметів і виробів з кольорових металів. Саме його переважно застосовувати в місцях, де чорні і кольорові метали лежать поруч. Завдяки швидкому відновленню сигналу, характерному для цього режиму, металодетектор зможе точно і швидко реагувати на цілі.

  • Реліквії. Режим найбільш оптимальний для чистих незасмічених місць і забезпечує більшу глибину сигналу. У порівнянні з монетами в режимі реліквії дискримінація металів трохи менш точна.

  • Ювелірні прикраси. Універсальний режим для пошуку на середній глибині.

  • Всі метали. Режим не передбачає диференціації чорного і кольорового металу, хоча показники VDI залишаються точними.

Переваги Minelab Vanquish

До незаперечних переваг нової лінійки можна віднести не тільки легкість і ергономічність, а й «живучість» акумуляторів. Minelab витрачає енергію вкрай економічно, так що одного комплекту батарей з лишком вистачає на добу-дві копа без підзарядки. Однак потрібно враховувати, що будь-які акумулятори - зношуються, тобто рано чи пізно доведеться купити новий, але не раніше ніж через пару років інтенсивної експлуатації.

Ще одним плюсом Ванквіш є їх стійкість до перешкод. Детектори без проблем виловлюють метал, навіть якщо по сусідству працюють інші металошукачі або мобільні телефони. Металодетектор стабілізується від перешкод і продовжить подавати стійкий сигнал.

Крім того, Ванквіш відрізняється високою швидкістю реакції на різні цілі. Шукач скарбів легко відрізнить звуковий сигнал, який лунає як відгук на чормет, від того, що притаманний індикації кольорових металів. Щоб перебудуватися, детектору потрібні лічені секунди. При цьому Minelab Vanquish досить чіпкий і реагує навіть на дрібні цілі.

Всі моделі лінійки мають вшиту функцію автоматичної відбудови від грунту, і дають об'єктивну чутливість до знахідок, не беручи до уваги залізистість і концентрацію солей в грунті.

Ванквіш в роботі

Досвідчені копачі повинні розуміти, що успіх копу залежить не тільки від металошукача, а й від стажу користувача і того, наскільки вдало вибрано місце. Але, судячи з відгуків власників моделей Ванквіш, дана серія металодетекторів показує себе цілком гідно і в умовах «лабораторних» випробувань, і під час реального копа.

Котушка більш ніж здатна вловити і чормеа, і дорогоцінні метали на глибині близько 20 см. А якщо мова йде про 540 Ванквіш, глибина збільшується до 35-37 см.

Зрозуміло, значну роль відіграє рівень захаращеності шурфу і розмір знахідки. Але Ванквіш в змозі забезпечити своєму власникові не тільки пивні пробки або монети періоду Рад, але і куди більш цікаві артефакти, наприклад, валюту або коштовності катерининської епохи.

Minelab Vanquish: широкий вибір металодетекторів в магазині «Фортуна»

Інтернет-магазин «Фортуна» пропонує оригінальну техніку для копача з офіційною гарантією на п'ять років.

Купити металошукачі Minelab Vanquish можна відразу виплативши всю суму або оформивши розстрочку. Доставка здійснюється Новою поштою в усі міста України.

Інші статті

2024-07-23

Відкрий історію під ногами: Де купити металошукач у Тернополі

Хобі, яке дозволяє відкривати приховані скарби під ногами, завжди залишається захоплюючим та загадковим. Якщо ви з Тернополя або плануєте відвідати це мальовниче місто і бажаєте зануритися у світ пошуку реліквій, старовинних монет чи інших цінних предметів, вам знадобиться якісний металошукач.

Детальніше
2024-05-29

Таємниці Пошуку з Металошукачем: Найкращі Налаштування, Технології та Місця для Пошуку Скарбів

Пошук скарбів з металошукачем є складним і захоплюючим заняттям, що вимагає ґрунтовних знань і технічних навичок. У цій статті ми розглянемо ключові аспекти, які допоможуть вам оптимізувати свій пошук: від вибору налаштувань до визначення найкращих місць для роботи.   В нашому відео "Таємниці пошуку з металошукачем" ми детально аналізуємо най

Детальніше
2024-05-22

Купити металошукач у Луцьку

У магазині металошукачів в Луцьку ви зможете знайти широкий вибір устаткування для пошуків. Важливо купити модель, яка відповідає вашим потребам і має високу якість. Вам пропонується широкий вибір металошукачів, що дозволить вам знайти оптимальний варіант.

Детальніше
2024-05-10

Металошукачі в Ужгороді: Який вибрати і де купити

Якщо ви шукаєте металошукач в Ужгороді, важливо звернути увагу на місця, де можна купити металошукач, що відповідає вашим потребам і вимогам. Металошукач Ужгород можна придбати в спеціалізованих магазинах або в інтернет-магазинах з доставкою по місту.

Детальніше