Металошукачі в Одесі: підбираємо обладнання з гарантією в магазині «Фортуна»

Попередній Наступна
Металошукачі в Одесі: підбираємо обладнання з гарантією в магазині «Фортуна»

Металошукачі в ОдесіДо вибору металошукачів всім копателями - від новачка до профі - потрібно підходити усвідомлено і зважено. Зрозуміло, кожен археолог-любитель розуміє, що успіх на копі залежить не тільки від устаткування, але також від вдало обраного місця і везіння.

Однак якісні металошукачі в Одесі істотно збільшать шанси мисливця за скарбами відшукати що-небудь по-справжньому цікаве, а може бути, навіть цінне. Саме такі металодетектори знайдуть шанувальники аматорського копа в магазині «Фортуна».

Принципи роботи металошукача

Незалежно від вартості та середовища, в якому здійснюється пошук, всі металошукачі складаються з двох обов'язкових елементів - котушки, що служить щупом, і блоку управління. Котушка продукує електромагнітне поле, а системний блок дешифрує сигнал, що надходить від неї. Також блок управління допомагає відрегулювати оптимальні параметри індикації.

Отже, коли під котушкою виявляється металевий предмет, електромагнітне поле спотворюється, і користувач отримує відповідний сигнал. За таким принципом працюють:

  • грунтові;
  • підводні;
  • рамкові;
  • портативні металошукачі в Одесі.

Моделі металодетекторів

Якщо все металошукачі функціонують за одним принципом, чи є сенс вибирати? Успіх пошуку криється в деталях, точніше, у функціях, якими володіє прилад. За кількістю налаштувань грунтові і підводні металодетектори ділять на такі групи:

  1. Аматорські. Самий бюджетний варіант, який цілком можна подарувати дитині як дорогу іграшку, якщо у нього проявиться інтерес до археології. Але для справжнього пошуку таке обладнання не підходить. Аматорські прилади працюють на обмеженій кількості частот (одній, максимум двох) і не оснащені важливою функцією докладної дискримінації металів.
  2. Напівпрофесійні. З цих детекторів починає більшість непрофесійних археологів. Такі металошукачі в Одесі володіють декількома масками дискримінації, здатні працювати в досить великому діапазоні частот і мають деякі додаткові опції, наприклад, GPS-навігацію, автоматичну відстройку від ґрунту, вологозахист.
  3. Професійні. Оснащені мікропроцесором і великим вибором автоматичних програм пошуку та ручних налаштувань. Працюють у великому діапазоні частот і здатні підлаштовуватися під умови навколишнього середовища.

У напівпрофесійних моделей глибина пошуку варіюється в діапазоні 1,5-1,7 м. Професійні металошукачі в Одесі здатні виявити мета навіть на глибині 3 м.

Важливі параметри для вибору металодетектора

Пінпоінтер - Металошукачі в ОдесіВідгуки досвідчених любителів копа кажуть, що для продуктивної роботи металошукача важливі кілька його характеристик.

Багаточастотність

Сучасні металошукачі в Одесі передбачають три варіанти функціонування:

  1. Робота на одній частоті.
  2. Кілька робочих частот.
  3. Ручне перемикання з однієї частоти на іншу.

Частоти можуть варіюватися в трьох діапазонах:

  • низькому (3-5 кГц);
  • середньому (6-11 кГц);
  • високому (11-20 кГц).

При цьому більшість напівпрофесійних металодетекторів працюють на середніх частотах. Цього цілком достатньо, щоб шукати монети, працювати на пляжі.

Дискримінація

Це здатність приладу розрізняти метали і типи об'єктів. Хороші металошукачі в Одесі оснащені шкалою дискримінації з декількох рівнів. Користувач може додавати або відсікати сегменти дискримінації на свій розсуд, таким чином зосереджуючись на пошуку певних металів чи об'єктів.

У кожного виробника пошукового обладнання ділення шкали дискримінації називаються по-різному, але найчастіше зустрічаються режими All Metals, «Монети», «Ювелирка».

Баланс грунту

Функція, особливо корисна новачкам, але шукачі з досвідом нею теж не нехтують. Баланс грунту визначає засміченість ґрунту і дозволяє налаштувати чутливість обладнання таким чином, щоб звести кількість перешкод до мінімальної позначки.

Металошукачі в Одесі: технології пошуку

Виробники використовують чотири типи технологій для металодетекторів:

  1. VLF. Металошукачі з цією технологією працюють за принципом прийому-передачі сигналу. Дві котушки, вмонтовані в один блок, аналізують фазовий зсув частот при наведенні котушки на металевий предмет. Прилади працюють на частотах 2-20 кГц.
  2. VFLEX. Це поліпшена технологія VLF. Котушка оснащена цифровим генератором.
  3. PI. Працює ця технологія, використовуючи імпульсну індукцію. Котушка в блоці всього одна, причому є одночасно і приймачем, і передавачем. Спочатку індуктор посилає сигнал в грунт, а потім дешифрує відгук.
  4. ZVT. Остання розробка Minelab. Працює, формуючи постійні полярно протилежні магнітні поля, і призначена виключно для пошуку золотих виробів або самородків.

Вибір котушок на металошукачі в Одесі

Котушки для металошукачів в ОдесіБільшість виробників комплектує металодетектори стандартними DD-котушками розміром 9-11 дюймів. Для початківців шукачів їх можливостей цілком вистачає. Для збільшення площі пошуку або точності поділу об'єктів археологи можуть додатково підібрати котушку до металошукача. Вона може бути снайперська (6-8 дюймів) або, навпаки, великого діаметра (13-15 дюймів), який забезпечить комфортну і швидку роботу на просторій території.

Металошукачі в Одесі від інтернет-магазину «Фортуна»

Інтернет-магазин «Фортуна» пропонує археологам-любителям України не тільки купити металошукач в Одесі від найвідоміших брендів з гарантією. Фахівці також допоможуть вибрати пінпоінтер, котушку, навушники і інше супутнє спорядження.

Крім того, магазин здійснює професійний ремонт металошукачів в Одесі. Якщо обладнання куплено на сторонніх майданчиках, обслуговування металошукачів в Одесі в майстерні магазину «Фортуна» обговорюється в індивідуальному порядку.

Інші статті

2024-07-23

Відкрий історію під ногами: Де купити металошукач у Тернополі

Хобі, яке дозволяє відкривати приховані скарби під ногами, завжди залишається захоплюючим та загадковим. Якщо ви з Тернополя або плануєте відвідати це мальовниче місто і бажаєте зануритися у світ пошуку реліквій, старовинних монет чи інших цінних предметів, вам знадобиться якісний металошукач.

Детальніше
2024-05-29

Таємниці Пошуку з Металошукачем: Найкращі Налаштування, Технології та Місця для Пошуку Скарбів

Пошук скарбів з металошукачем є складним і захоплюючим заняттям, що вимагає ґрунтовних знань і технічних навичок. У цій статті ми розглянемо ключові аспекти, які допоможуть вам оптимізувати свій пошук: від вибору налаштувань до визначення найкращих місць для роботи.   В нашому відео "Таємниці пошуку з металошукачем" ми детально аналізуємо най

Детальніше
2024-05-22

Купити металошукач у Луцьку

У магазині металошукачів в Луцьку ви зможете знайти широкий вибір устаткування для пошуків. Важливо купити модель, яка відповідає вашим потребам і має високу якість. Вам пропонується широкий вибір металошукачів, що дозволить вам знайти оптимальний варіант.

Детальніше
2024-05-10

Металошукачі в Ужгороді: Який вибрати і де купити

Якщо ви шукаєте металошукач в Ужгороді, важливо звернути увагу на місця, де можна купити металошукач, що відповідає вашим потребам і вимогам. Металошукач Ужгород можна придбати в спеціалізованих магазинах або в інтернет-магазинах з доставкою по місту.

Детальніше