Металошукачі в Києві: все, що потрібно мисливцеві за скарбами в магазині «Фортуна»

Попередній Наступна
Металошукачі в Києві: все, що потрібно мисливцеві за скарбами в магазині «Фортуна»

Металошукачі в КиєвіЛюбительський пошук з металодетектором - популярне хобі в Україні. Воно приносить шукачам відчуття драйву, азарту і часто матеріальну вигоду. Однак, для того щоб пошук був успішним, слід обзавестися відповідним обладнанням.

Всім бажаючим спробувати себе в копі варто вивчити асортимент магазинів, які пропонують металошукачі в Києві, і вибрати необхідне спорядження. Наприклад, важливо підібрати пінпоінтер, якісні навушники, при необхідності додаткову котушку і містку сумку.

Металошукачі в Києві: асортимент моделей

Вибрати відповідний металодетектор іноді буває непросто навіть досвідченому шукачеві. А тих, хто тільки починає свій шлях мисливця за артефактами, різноманітність обладнання і зовсім може спантеличити. Для початку слід розібратися, які категорії металошукачів представлені на ринку.

В першу чергу металодетектори класифікують за умовами, в яких проводиться пошук. виділяють:

  1. Грунтові металошукачі. Це обладнання призначене для пошуку цілей в грунті.
  2. Підводні. Мають водонепроникним корпусом і придатні для роботи в морі, річці і інших водоймах.
  3. Пінпоінтери. Невеликі «указки», які виявляють точне розташування об'єкта на незначній глибині.

Крім перерахованих, існують ще металошукачі-рамки і ручні прилади. Останні два види використовуються виключно правоохоронними органами або на різних заходах для огляду громадян. Для шукача скарбів такі металошукачі в Києві інтересу не представляють.

Найбільш популярним різновидом металодетекторів є грунтові, які, в свою чергу, розділені на кілька груп:

  1. Бюджетні аматорські моделі. Такі, наприклад, можна купити на китайських торгових майданчиках. Глибина сканування ґрунту у них невелика, прилади вкрай гостро реагують на перешкоди і не дуже добре відрізняють різновиди металу. Бюджетні моделі підійдуть початківцям шукачам скарбів тільки в тому випадку, якщо вони планують обмежитися збором залізного брухту.
  2. Напівпрофесійні. Це найпопулярніший сегмент пристроїв. При лояльній ціні такі металошукачі в Києві досить точно дискримінують кольорові і чорні метали. Вони також мають кілька тональностей сигналу, можливість задати користувальницький режим пошуку і глибину виявлення об'єктів до 1,5 м. Початківцю копачу варто віддати перевагу одній з напівпрофесійних моделей.
  3. Професійні металошукачі в Києві. Найдорожчі моделі, які підходять тільки тим, для кого пошук - основне джерело доходу або професія. Глибина пошуку у таких металодетекторів становить 2-3 м. Професійні моделі працюють в широкому діапазоні частот і виявляють на великій глибині навіть дрібні цілі, наприклад, луску часів царювання Івана IV.

Багато моделей двох останніх груп мають і захистом від вологи. Для повноцінного підводного пошуку вони не підходять, але їх можна без побоювання використовувати під час дощу, на вологому грунті і прибережній смузі. Повноцінний же підводний металошукач - вибір професіоналів. Такі металодетектори не відрізняються за принципом роботи від грунтових аналогів, прості у використанні, але коштують набагато дорожче.

Металошукачі в Києві: важливі для копача параметри

Пінпоінтери - Металошукачі в КиєвіЩоб коп був комфортним і продуктивним, металодетектор повинен володіти певними характеристиками.

Робота на різних частотах

В цілому металошукачі працюють в трьох частотних діапазонах:

  • низькому;
  • середньому;
  • високому.

На низьких частотах простіше виявити такі метали, як мідь, бронза або срібло. Високі використовуються для пошуку нікелевих і алюмінієвих сплавів. Більшість напівпрофесійних ґрунтових металодетекторів працюють в діапазоні від 3,5 до 18,5 кГц.

Якість дискримінації

Вибираючи металошукачі в Києві, важливо пам'ятати, що здатність розрізняти цілі для металодетектора - чи не найважливіший параметр. Металодетектор може бути оснащений графічною шкалою дискримінації або цифровий (VDI).

Чим більше у дискримінатора масок, тим краще. Задавши пошук по певній масці, копач може зосередитися на пошуку певного типу металів або предметів, наприклад, монет або прикрас. Більшість напівпрофесійних приладів оснащені декількома вбудованими масками і режимом «Всі метали».

Додаткові параметри

Не обов'язково, але вкрай бажано для користувача, щоб металошукачі в Києві мали автоматичну відбудову від грунту. Судячи з відгуків досвідчених копачів, ця опція особливо зручна під час роботи на вологому грунті або на ділянці з великим вмістом мінералів і солей. Таке балансування істотно зменшує число помилкових спрацьовувань.

Котушки для металошукачів в КиєвіТакож виявляться корисними інші функції:

  1. Регулювання чутливості. У бюджетних моделей чутливість за замовчуванням виставлена на максимальний рівень. Це призводить до збільшення перешкод і помилкових реакцій. Тому краще віддати перевагу металошукачам в Києві, які дозволяють регулювати цей параметр відповідно до складу і засміченості грунту.
  2. Визначення мети. Прилади з електронним дисплеєм можуть досить точно визначити тип об'єкта і склад металу.

Обслуговування металошукачів в Києві

Недостатньо просто купити металошукач в Києві, адже передбачливий копач повинен подбати про те, де буде обслуговувати техніку в разі непередбачених поломок. Інакше телефон може призвести до псування дорогого устаткування. Саме тому варто купувати моделі тільки в спеціалізованих центрах, які співпрацюють безпосередньо з виробником і надають гарантію.

Саме так працює інтернет-магазин «Фортуна». В асортименті покупці можуть вибрати котушку до металошукача, а також безпосередньо сам прилад. Магазин також надає гарантію на всі вироби та здійснює ремонт металошукачів в Києві.

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше