Garrett Ace Apex: кращий варіант пошукової техніки для шукачів скарбів і не тільки

Попередній Наступна
Garrett Ace Apex: кращий варіант пошукової техніки для шукачів скарбів і не тільки

Garrett Ace Apex - одна з останніх розробок бренду Garrett. Дана модель була презентована широкому загалу в 2020 році і викликала гарячий інтерес у людей, які займаються дослідженнями і пошуковими роботами.

До плюсів моделі відносять мультифункціональність - пристрій здатний одночасно працювати на 4 частотах і фіксувати різні метали. Один з головних мінусів - відразу після виходу на ринок оригінального Garrett Ace Apex китайські виробники почали випускати доступні за ціною підробки. Однак якість роботи, зносостійкість останніх залишають бажати кращого. Тому якщо хочете отримати гідну довіри апаратуру - значну увагу варто приділити саме тому, щоб придбати оригінал від бренду Гаррет.

Garrett ACE APEX

Чому бренд Гаррет - один з найкращих світових брендів?

Бренд Garrett - один з найбільш просунутих в світі виробництва металошукачів. Він заснований в 1964 році в США і відразу встановив нові стандарти роботи обладнання. Це пов'язано з тим, що засновник компанії був успішним інженером, який до створення власного підприємства працював в сфері сейсмології і космічної промисловості.

Власне принцип пошуку металів за допомогою фіксації відбитого електромагнітного випромінювання відомий ще з 30-х років ХХ століття. А Чарльз Гаррет запропонував безліч інновацій, завдяки яким підвищилася чутливість приладів і з'явилася можливість на етапі пошуку визначати, які саме вироби виявлені, їх розмір і вид металу.

Бренд має особливий статус - йому замовляли виробництво металошукачів для забезпечення безпеки під час знакових подій. Наприклад, бренд Гаррет виробляв металошукачі для організації чотирьох олімпіад. Нерідко зверталися до розробників металошукачів і представники спецслужб, які потребували високоточне пошукове обладнання. При цьому компанія, яка співпрацювала зі спецслужбами, виробляла високоякісне обладнання і для людей, які просто захоплюються пошуком скарбів або цікавих металевих дрібниць.

Garrett Ace Apex: технічні характеристики і переваги

Це перший мультичастотний металошукач бренду Гаррет. Garrett Ace Apex здатний працювати одночасно на чотирьох частотах - 5, 10, 15, 20 кГц.

При бажанні користувач може змінити налаштування і встановити одну частоту, якщо він передбачає, що конкретно шукає.

Одночастотний режим дає менше інформації, але сама інформація точніша. Обстежити в одночастотному режимі рекомендують ділянки, на яких присутні електромагнітні перешкоди.

Також, одночастотний режим може виявитися більш ефективним для дослідження на солоних грунтах, які самі по собі гірше пропускають сигнал. Втім, мінералізований грунт варто обстежувати в спеціальному режимі - в такому випадку Garrett Ace Apex сам внесе будь-які корективи в дані та інформація буде досить достовірною.

Особливості конструкції

У комплектацію Garrett Ace Apex входять:

  • Дві штанги;
  • Котушка 6 * 11 DD Viper;
  • Система кріплень;
  • Зарядний кабель;
  • Рідкокристалічний монітор;
  • Акумулятор.

При бажанні комплектацію можна доповнити бездротовими навушниками. Це зручно, якщо пошуки проводяться там, де присутній постійний шум, наприклад, на морському березі, біля дороги і так далі. А ось провідні навушники підходять до цього пристрою далеко не всі. Оптимальним рішенням стане пристрій, у якого роз'єм 1/8, але можна застосовувати і навушники з роз'ємом 1/4 - до них компанія Гаррет надає перехідник, щоб їх можна було підключати до металошукача Garrett Ace Apex.

Можливості акумулятора з літій-іонною батареєю дозволяють пристрою працювати до 15 годин, а для відновлення заряду достатньо 4 годин підключення до будь-якої мережі, в тому числі через роз'єм USB від джерела живлення на 5 В. При включеному приладі процес зарядки може тривати трохи довше.

Важливо враховувати, що акумулятор прослужить довгі роки за умови правильної експлуатації. Зберігати Garrett Ace Apex потрібно з зарядженим акумулятором, але приблизно раз на рік акумулятор слід повністю розряджати і заряджати заново.

Дисплей це рідкокристалічний монітор з підсвічуванням.

На моніторі відображаються такі дані:

  • Заряд батареї;
  • Режими налаштування (глибина залягання, особливості грунту, тип пошуку, мета);
  • Шкала чутливості;
  • Підключення додаткових пристроїв, наприклад, навушників;

Вага зібраного пристрою не перевищує 1130 грамів, тому працювати з ним можна досить довго, не відчуваючи особливої ​​втоми.

Конструкція металошукача ергономічна. Пристрій оснащений зручними підлокітниками, ручкою з водонепроникним покриттям і нековзною поверхнею.

Тип управління кнопковий. Кнопки розташовані біля монітора і установка налаштувань інтуїтивно зрозуміла мало-мальськи досвідченому користувачеві металошукача.

Важливо враховувати, що на Garrett Ace Apex встановлюють котушки до металошукачів, які не підходять ні до яких інших моделях. І сам Garrett Ace Apex неможливо відремонтувати, встановивши котушку від іншої моделі. Це пов'язано з тим, що бренд впровадив досить багато інновацій в свій найсучасніший пошуковий пристрій.

Котушка даної моделі водонепроникна, що гарантує тривалу бездоганну роботу. Втім, для підводних пошуків Garrett Ace Apex все ж не призначений, його котушку занурювати в воду, як Garrett AT Pro, на 3 метри вглиб, не вийде. Але обстеження в умовах високої вологості, у негоду не становлять проблем.

Катушка Nel SUPER FLY для Garrett ACE APEX

Налаштування

Металошукач Garrett Ace Apex цінується за здатність працювати в різних умовах і показувати феноменальні результати. Щоб досягти необхідних показників, система управління оснащена декількома фільтрами, які впливають на обробку отриманих при пошуках даних.

Зокрема, можна змінити:

  • Чутливість пристрою. Це важливо, якщо пошуки проводяться там, де багато дрібних і незначних, що не цікавлять пошукача металевих фрагментів;
  • Частоту роботи металошукача. Якщо необхідно знайти конкретний предмет, для того щоб звузити коло пошуку, можна застосовувати роботу на одній з частот. Наприклад, на частоті 20 кГц найпростіше шукати золото, срібло;
  • Режим пошуку (настройки на пошук певних виробів. Режимов налаштувань у металошукача Garrett Apex шість - Без дискримінації, Монети, Коштовності, Монети США, Предмети старовини, Свій. Залежно від режиму роботи знахідки можуть відрізнятися. Наприклад, в режимі Без дискримінації металошукач виявить вироби з будь-яких металів і будь-яких розмірів, в режимі коштовності - тільки досить великі вироби з дорогоцінних металів, а в режимі Предмети старовини знахідкою можуть стати старовинні вироби зі свинцю, міді, бронзи, олова. Режим Свій дозволяє зберегти унікальні настройки, які необхідні користувачу в особливих умовах пошуку;
  • Звукові сигнали. Завдяки цьому з'являється можливість без активних земельних робіт визначити приблизно, що лежить під землею - тип металу, розмір знахідки;
  • Налаштування від грунту. Тип грунту може істотно впливати на ефективність роботи металошукача. Тому зміна налаштувань дозволить Apex Garrett більш точно обробляти отриманий сигнал.

Застосування Ace Apex Garrett

Після складання пристрою і установки необхідних налаштувань варто пройти перевірочні тести. Для того щоб в подальшому не відволікатися на незначні знахідки, які не мають цінності, шукачі проводять випробування.

Для цього на поверхні розміщують металеві вироби різних розмірів і якості, проводять ними перед металошукачем і вивчають реакцію приладу. Відстань від котушки до металевого виробу повинна при цьому складати 7-10 см.

Металошукач Garrett Apex буде міняти при цьому звуковий сигнал і індикацію на рідкокристалічному дисплеї. Тестування необхідно проводити в різних режимах і записати результати.

На другому етапі зразки не підносять до металошукача, а закопують в землю на різну глибину. Тестування триває в умовах, наближених до реальності. У цій ситуації сигнали змінюються в залежності від розташування металевого виробу щодо котушки. Коли прилад розташований безпосередньо над виробом, звук відрізняється від тієї ситуації, коли пристрій розташований під кутом до металу.

Повторити тестування потрібно після сильної посухи і після дощу. Сигнали і чутливість приладу будуть відрізнятися.

На особливу увагу заслуговує режим «Iron audio». Важливо перевірити, яким сигналом реагує пристрій на кришечки від пивних пляшок та інше металеве сміття. Для порівняння використовуйте вироби схожих розмірів і форми. Наприклад, можна порівнювати монетку і пивну кришку.

Труднощі можуть виникнути в ситуації, коли один металевий виріб маскує інший. Слід відпрацювати і цей варіант в тестовому режимі. А після того, як стане зрозуміло, які сигнали подає металошукач при знаходженні виробів з різних металів, потрібно випробувати удачу і більш ретельно провести обстеження в декількох режимах.

Металошукач в процесі пошуків використовують, переміщаючи над простором по двох лініях - спочатку з одного боку в інший, потім - перпендикулярно цій лінії руху. В результаті можна визначити ту точку, над якою пристрій подає найбільш активні сигнали. Це мінімізує ризик безплідних пошуків і перекопування великої ділянки.

Більш точні дані можна отримати, якщо на останніх стадіях пошуків застосувати якісний пінпоінтер.

Один з відеозвітів з тестування Garrett Ace Apex ми пропонуємо вашій увазі:

 

Тест Garrett ACE APEX з котушкою 8.5x11 Raider

Робимо тест нової котушки 8,5х11 DD Rider на металошукачі Garrett ACE APEX.

 

Справжній чи фальшивий Garrett Ace Apex ?

На Garrett Ace Apex ціна, якщо враховувати якість цього пошукового обладнання, цілком розумна. Однак ми вже згадували, що в Китаї випускають багато видів фальшивого обладнання та Garrett Ace Apex не уникнув цієї долі.

Брендові вироби поширюються за допомогою дилерської мережі, всі прилади мають однакову вартість, встановлену виробником. І якщо на Garrett Apex ціна нижче, ніж в дилерській мережі, швидше за все, вам пропонують підробку.

Підробка коштує недорого, але ефективність її роботи сумнівна. Але не тільки в якості роботи проблема. Навіть оригінальний Garrett Ace Apex періодично виходить з ладу. А підробка має здатність ламатися набагато частіше. І сервісні центри відмовляються приймати в ремонт підроблені металошукачі від бренду Гаррет. Врахуйте, що навіть ті металошукачі, які дійсно випускалися компанією Garrett, в деяких випадках сервісні центри відмовляються приймати. Відмова піде, якщо пристрій було ввезено в країну і продано тут нелегально.

Як правило, нелегально ввозять як оригінальні моделі, так і підробки в Україну з Росії. Абсолютно всі моделі Garrett Ace Apex мають серійний номер, за яким виробник відстежує долю кожної моделі. Тому при спробі заощадити гроші і купити даний металошукач дешевше можна отримати пристрій, який швидко вийде з ладу і дійсно хороші сервісні центри просто не погодяться його ремонтувати.

Відрізнити справжній Garrett Ace Apex можна, звертаючи увагу на деякі деталі. Наприклад, оригінальна модель має напис « Proudly made in USA» ( «Зроблено з гордістю в США»). Купити справжню продукцію Гаррет можна тільки в тих магазинах, які співпрацюють з дилерами бренду безпосередньо. Наш магазин в Україні є одним з таких торговельних підприємств.

Наші переваги:

  • Величезний вибір якісного пошукового обладнання. Ми співпрацюємо з дилерами і пропонуємо тільки оригінальні моделі;
  • Висока якість обслуговування. Наші менеджери допоможуть підібрати ту модель, яка оптимально підходить до ваших потреб;
  • Оптимальна цінова політика;
  • Чудовий вибір;
  • Гарантія на товари 2 роки.

Відгуки наших клієнтів свідчать про позитивні враження від співпраці.

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше