Стаття - форум

Попередній Наступна

СТАТТЯ -форумі «NEL STORM (Нел Шторм) або Detech ultimate 13 (Детеч Альтімейт 13)» ??

Відразу виникає питання: Яку взяти? Що краще? Що більше підходить мені? Вага, розмір? Надійність .. і т.п! Для порівняння ми мабуть взяли найпопулярніші за запитами пошукові котушки в 2012 році!

ЩО КРАЩЕ (що взяти) Нел Шторм і Детеч Алтимейт 13? !!!

Готовий розчарувати людей які просувають свій товар (виробники, дилери ...), коментарі будуть від незалежного фахівця шукача скарбів, теоретика з радіоелектроніки, вся інформація зібрана з форумів і наш інтерес лише в тому, щоб людина зібрав максимум інформації для ухвалення рішення при виборі котушки - ВИБІР за ВАМИ! Поїхали ... ми збирали з форумів «свіжу інфу» коли вона ще не коректувалася адміном (по скільки всі знаємо, що деякі магазини мають свої форуми по кладошукацтві і скорегують все під себе ...)

До УВАГИ людей які підбирають пошукову котушку! Не поспішайте придбати найновішу або найбільшу (глибоку котушку) ..., зверніться до шукачеві скарбів з досвідом роботи (одного) або до фахівця - зберіть максимум аргументів і ЛИШЕ ТОДІ Приймите рішення!

Плюси NEL STORM
 
Мінуси NEL STORM

Інфо: Котушка NEL Storm - Розмір 13х14 дюймів (33 см на 36 см). Вага - 720 грам. Підвищена стабільність і чутливість на високо мінералізованих грунтах. Покращена дискримінація металів. Котушка повністю водонепроникна. Технологія DD Booster (вбудований пасивний підсилювач). Гарантія 3 роки. Глибина в порівнянні зі штатними котушками - збільшена до 70 відсотків (Ася250)
http://www.youtube.com/watch?v=lbVvvfE8mWo&feature=player_embedded

Інфо: Якість Нел бажає бути кращого, дуже багато браку, щоправда заміна по гарантії здійснюється своєчасно і оперативно. Тому краще переплатити, ніж потім маятися із замінами.
Комент: Згоден! Я представляю фірму Нел на ринку приховувати не буду але мова йде про котушкам 3-й генерації а там все ок ... як ви думаєте я б займався котушками яких надійність кульгає і буде псувати мені репутацію, якщо мислити логічно якщо б хтось з нас і справляв котушки знаючи, що якість погана і буде постійно приносити неприємності і прийдеться міняти котушки .. не вигідно ?? аааа .. ось аргументи ...

Реклама: Новина для пошуковиків бажаючих збільшити глибину виявлення! Фірмою Нел випущена нова катушка- "шторм" розміром 13 на 14 дюймов.Ета котушка працює на 10% глибше ніж Нел торнадо і має більший діаметр.
 
ПИТАННЯ: добрий день подскажите по котушці NEL Storm 13x14 для аси 350 за рание блогадарен? може Nel Tornado або Detech Ultimate 13 "для металодетекторів Garrett ACE порадьте що краще за рание блогадарен?
Відповідь: Взяв собі на терку 705, Торнадо 18,5 кГц ... задоволений і для хворіючи глибинного пошуку Шторм - задоволений більше останньої, хоч і часу менше користуюся а бігаю по скарбів і Воєнка. На рахунок Детеч є у колеги тож нормально.
 
ВІДПОВІДЬ: Не знаю як на інших приладах ... у мене наприклад Мінелаб РЄ є котушка ультімате і шторм .. скажу, що сильної різниці немає .. але по глибині на монету на 2-3см. точно бере далі неловская
 
ІНФО: Відразу після свят виходить нова котушка NEL Storm 13x14 дюймів - вага 730 грам. Показник по повітрю на 5 коп ЄК 48-50 см.
Хотілося б побачити порівняльний тест з котушкою Торнадо!
ВІДПОВІДЬ:
Tornado, тест по повітрю 40-42 см на 5 коп ЄК.

Питання: C Неловской по глибині Алтимейт 13 ні хто не порівнював? ВІДПОВІДЬ: Проаналізувавши всі вишукування з паралельних форумів і в цілому з инета з даного питання, зробивши відповідні теоретичні замітки, прийшов до висновку, що різниця як у тестах по повітрю (так можна віртуально припустити що і в грунті ???) складає всього 2- 3 см на користь ultimate 13 "(тоесть глибше). Можна вважати за глибиною такий розклад: 1 Місце - Detech Ultimate 13"; 2 Місце - NEL 12x13; 3 Місце - SEF 10x12. Знову таки повторюся, що це все теоретично і віртуально. У розклад не брав інші котушки гідні уваги. Плюс різні грунти, умови пошуку, вологість, стаж пошукача і т.д. Все це теж впливає на глибину виявлення. Є ще такі важливі факти які цінують пошуковики (що не відносяться до глибині) як вага котушки і развесовка приладу, фантомність, чутливість на різні цілі і багато багато інше. Тому може та чи інша котушка і глибше бере, але купують іншу, яка підходить саме цій людині для певних умов пошуку, ну і ціна має не останню роль. Тому знову міряємося у кого длинее. П.С. Повинна днями прийти "Білогриве" 13 ", ось тоді і відпишуся про свої думки (якщо кому цікаво). Бачу мало народу з ними ходять (поки що), та й ціна" кусається ". ВІДПОВІДЬ: Ось я фигею від людей - віртуально він проаналізував глибину !!! Є крім Торнадо, яка за глибиною абсолютно ідентична з Ультімедом, нова котушка NEL Storm яка легко робить по глибині Ультмейд. А є ще й Нел Біг - це найбільша і найглибша котушка в світі для тесоро !!!

Взято з сайту нел біг на асю 3. Повітряний тест на 5 коп СРСР - 48 см. Виходить нова переважніше котушка?
Відповідь: Таки да, будемо брати

ПИТАННЯ (Москва): Доброго дня! Вирішив поміняти стандартну котушку, нещодавно вийшла нова котушка від Nel- Storm 13x14 "DD. Є ті хто вже користувався? І що порадите Nel Tornado, Detech Ultimate або інші? Відповідь: Я не знаю, що порадить народ, але Нел я не раджу. . далеко не універсальна котушка а тільки для чистих від металу, трави і купин мест.Ответ: Майже всі тобі скажуть, що "Detech" - рулить ...., про НЕЛах не дуже гарні відгуки, на лотерею змахує ..... ....
Форумчанин: ну тоді Нел не варіант, а Detech Ultimate 13 є в кого? або Ака Mars голіаф 15? Одні кажуть Нел інші Марс, 3-ІІІ ..
да практично вже все прочитав, ось мучуся тепер тільки у виборі або те чи інше ... Це, як у стрільбі ......., чим довше цілишся, стопудово промахнешся ........, раз надумав, йди і купуй, ту, що сподобалася і буде тобі щастя ...... про стрілянину класно підмітив так воно і є, швидше за все Ultimate 13 візьму а колега бере Шторм ...

ІНФО: Підійшов на магазин взяв потестувати на їх майданчику і поїхав з Шторм .. але Вам краще брати тестіроватьна своїх монетах .. тому що чуйка на петровські дрібні може битьт краще у котушок звичайно з меншим діаметром .. хочу сказати що моя рідна на АСЕ в визна. місцях буде краще інший :) ВІДПОВІДЬ: Велика дуже і Алтимейт і Шторм і Голіаф вони не підходять для пошуку на кожен день, краще дивитися Тайгер або Хантер ...

Питання: Вже чимало часу говорять про "NEL STORM" перечитав безліч форумів, переглянув купу відео, одні кажуть добре, інші не дуже, а третє вобще що можна за такі гроші взяти іншу, іншої фірми і кращої якості. Мене цікавить глибина і якість даної супер котушки, глибина зрозуміло на відео повітряні тести дали хороший результат, в грунті думаю буде на 5-ть см. Менше але, результат все одно не поганий. Цікавить все по даній котушки, особливо думка реальних власників, якість, помилкові сигнали ... Пиши все що знаєш, навіть якщо ти не є власником шторму. Відповідь: Результати тестів котушки Nel Storm на прикладі металошукача Minelab X-Terra 705, котушка 3кГц: Предмет Горизонтально (см) Ребром (см) Чешуйка 21 121коп 1926р 24 182коп 1812г 28 215коп 1899р 27 2015коп 1924р 27 20Кольцо 2гр 42 28
5 коп.СРСР (25мм) - 56 см. () Каска, шкатулка і інші схожі за розміром предмети від 90 до120см.
Ипксимальна глибина - 1,87 метра

ПО ходу НеловЦИ: Люди, ми (нел) не можемо працювати без шлюбу .. скажіть плиз .. хто може організувати вироб-во при такому к-ве без шлюбу .. єдине, що можна зробити це оперативно зробити заміну за 3-4 дні , чому не на оф. Сайтам брали .... Всім хто звертався відбувалася заміна максимум до 10 днів з поверненням. А то про гавно відразу .. зробіть краще або чому не купили іншу (ми тож люди !!) ВІДПОВІДЬ: Не варто так категорично Напевно мені мені така Г .... ная попалася _) по пошукових якостям безперечно одна з кращих котушок на сьогоднішній день, ну а над качествомнадеюсь і справді працюють) просто в мене емоції ще не вщухли коли на початку березня лопнув кабель відправив назад де купував) ось досих пір сиджу "отрутою бризкають"
   
Плюси Detech ultimate 13 Мінуси Detech ultimate 13
Відповідь: Ну от як я і обіцяв викладаю свої перші враження про придбану і вчора надісланої котушці Detech 13 ". Почну з самого огляду. При візуальному огляді все сподобалося, зроблено добротно і на совість. Щодо слабо закрученої гайки біля основи входу дроти хвилювань не було (всі довінчено і затиснуте на совість). Захист знімається легко (пластик гнучкий), тому в будь-який момент можна все почистити і протерти. J По ходу представник Нела ???: Ми датчики Детеч теж регулярно ремонтуємо, так як гарантії на них толком немає ніякої ..... Відповідь: Єдино що не сподобалося - це білий колір, який після вчорашнього першого виходу став брудно сірим і спроба повернути первісний вигляд не принесла успіху. Провід не такий як на стандартній котушці, трохи закоротка і жестковат (як мені здалося), можливо на холоді будуть проблеми, але поки цього не знаю.
Відповідь: Вага дуже порадував, дуже легка. Відбудувалося від грунту без проблем, але як мені здалося трохи довше звичайного. Центр мети визначає легко. Спочатку пошуку були невеликі "подхрюківанія", але потім помітивши що регулятор глибини перебувати в червоній зоні, трохи зменшив до 9-10 од. "Чуйку" і стало все на місце. При виявленні цілі і опусканні приладу на землю глюків не помітив (як писав вадя в своїх постах). Коротше котушка як котушка все в нормі. Глибина порадувала. Одну монетку "виловив" десь з 1,5 багнета великий лопати. Глибше нічого не траплялося. Ходили товариші поруч один з АСЕ 250 і Нел котушкою, а другий з 350 і стандарт, всі сигнали перевіряв після них і все я теж бачив і чув. Траплялися шматки тонкого металу розміром з солдатську бляху їх викопував з глибини сантиметрів так 45-50 це точно.

Питання: Дякуємо за впічетлененіе, хотів дізнатися а яка причина похрякунаніе приладу на червоній зоні Чуйко? перешкоди або грунт або мочно (чутлива) котушка?
 Відповідь: Грунт на місці пошуку був пісок, причину фантомів я сказати вам не можу, але думаю можливо реакція була і на грунт. Іноді таке у мене було і зі стандартним комплектом.Мненіе .... форумчанин: Глибина по повітрю є а от у грунтах у мене виникає постійна проблема, погано налаштовує, постійно є помилкові срабатованія, може поломка?

Чуйку збавляли?
Так, я ж кажу на повітрі все ок. Напевно відправлю на діагностику, спасибі

Відповідь: Під високовольтними лініями все як завжди тихо, мирно і стійко. Зробив фото наших високовольток. Результати за 2 години на вибитому місці: 2 монетки, 1 хрестик (срібло), "крутилка" від гасниці і незрозуміла пломба. Різний "шмурдяк" не фотографував. Відповідь: Роблять вже й чорні, їх почали випускати зовсім недавно Форумчанин: Ну Сава БОГУ! А то з фарбуванням гарантія втрачається!
Реклама: Нова котушка розширила ряд котушок, болгарського виробника пошукових котушок Detech. Котушка Detech Ultimate 13 "- білого кольору, зустрічаються білі пошукові котушки, але Detech Ultimate 13" виділилася і відразу отримала серед пошукачів ім'я «Блондинка». Котушка Detech Ultimate 13 "- кругла, з діаметром 13 дюймів. Вага Detech Ultimate 13 "складає 480 гр., Що позитивно впливає на загальний вага металошукача і не дає противаги в загальній конструкції металодетектора. Котушка Detech Ultimate 13 "відразу оснащена в комплекті пластикової захистом, вага захисту всього 50 гр. Форумчанин: Я не знаю як ваша думка, а моє думається що через парочку виїздів вона перетворитися з білого, практично в чорний із зеленими розводами від трави. Головне звичайно що-б все працювало і знахідки були, а вже якого кольору для мене це глибоко по барабану. Єдине для таємних нічних вилазок може демаскувати, але на худий кінець можна і чорної ізолентою обробити. Засмучує інше, що підходить час Ч і скоро копати нічого буде куди не глянь все вже з "рулями" ходять. Прилади слабенькі, а "рулі" практично у всіх. Хоча прилад приладу різниця, та й "рулі" теж різні, авось щось пропустять і нам залишиться.
Відповідь: і так з'явилися перші користувачі цієї котушки, поки на Е-трак викладаю отзивТочний вага 610 гр (разом із захистом). При цьому коілтек у мене 12х8 важить 700 гр. Штанга входить у вуха легко як і на мінелабовской. При максимальній Чуйко і Гайне не глючить і при ударах по замерзлих грудках НЕ пищить, при тому я ходжу без масок або одна смужка знизу зрідка. Всяку шнягу дрібну бачить добре серед співаючого грунту. Один монетосік попався. Центр визначається добре і без пінпоінтера, і немає ніяких зліва чи справа, а як належить. У процесі копа все інше з часом стане ясно. Ну і перші враження поки позитивні! У загальному як то так. На щет чорного цета, так вже давно випускаються просто не для нашого ринку У такому випадку для якого ж ринку вони йдуть ??? Ніби як для Чеського ринку, за спец замовленням. Я думаю колір скоро замінять аж надто багато критики! а може вже йде серійна виробництво. скоро все дізнаємося
Відповідь: Ну так як, чи є сенс заміни в місце штатної, для Etrac, або поки все ще туманно ?? багато людей беруть її з легкої ваги на Е-Трак іммено ця котушка з усілінний лопостями
  

Думка .... форумчанин: Глибина по повітрю є а от у грунтах у мене виникає постійна проблема, погано налаштовує, постійно є помилкові срабатованія, може поломка?

Чуйку збавляли?
Так, я ж кажу на повітрі все ок. Напевно відправлю на діагностику, спасибі


Зараз готуємо випробування по порівнянню котушок сспеціалістом .. також 2-ва людини з досвідом роботи отримали по екземпляр для проведення порівняння ... з 1.09.12г. чекаємо інформацію!

Підводимо підсумки по випробуванню котушок Нел (Харків) і Детеч (Болгарія). Хочу сказати, що отримали величезне задоволення працюючи з 1-ю і 2-ю маркою в порівнянні з котушками, які рекомендували 2-3 роки тому виробники приладів ... І так ...

Перше, що нас цікавило це глибина і стабільність приладів (використовувалися прилади: ХТЕРА-705 і Євро асі)? Але почати хочеться з конструктиву (вага, форма, розміри ...), багато говорилося про не надійні котушок Нел 1-х поколінь і проблем з обслуговуванням котушок Детеч і їх заміною.

Почнемо по порядку з котушки «Алтимейт». На перший погляд дуже цікава форма, але надто вже вона нагадує Нел Торнадо (Не беремо до уваги - нас цікавить ефективність). Взявши в руку прилад відразу помітно, що вага котушки на 150-200 грам легше ніж «Шторм», розмір котушок однаковий, не думаю, що 2,5см. це велика різниця. Далі до плюсів хочу віднести дуже якісного виконання захисту на котушку, але з одним нюансом А ТЕПЕР До недоліків: захист на котушку не закривають в середині котушки ребра жорсткості - туди забивається бруд, білий колір котушки став з чорними розводами - треба замотувати ізолентою! Ще 1-н мінус, це гермовводи які використовував нел в своїх старих котушках, а от зніми дуже багато проблем, 3-й мінус «юшки» кронштейн кріплення дуже слабкий, а штанги ми будемо міняти часто .. по скільки у нас же будуть ще і базові котушки, кабель дуже жорсткий, а ось роз'єм запаяний на совість (розбирав особисто).

Далі що стосується «Шторма», дуже цікава форма котушки, скажу вам як «теоретик-радіоелектронщик», це сприятиме більш точному центрування мети (наведу приклад: глибинні рамки роблять квадратні а не круглі ...). Що стосується дроти, то на цю котушку неловци грошей не пошкодували він явно краще ніж в Торнадо, гермоввод і розьем - причепиться нету до чого. Гарантія - 3 роки, вражає, але раджу брати гарантійку принаймні з печаткою або штампом від дилерів.

Тести з глибинним характеристикам і на стабільність. Скажу відразу, що вражає Шторм на 3кГц на Тертку ... Але на жаль, будемо тестувати 7,5кГц і на Асі 350. Так от відразу хочу сказати тим шукачам скарбів хто буде думати, що ці котушки гірше по стабільності ніж 10дд (овал) наприклад. Та ні ми вкл. Прилад за мінусом 1-н сектор по Чуйко, тиша проявлялася на всіх котушках, але все таки хочеться сказати, що при перешкодах мереж трохи стабільніше «Алтимейт» а ось по глибині на 2,5-3 см. Бере більше торнадо. Що стосується якості ДИСКРИМІНАЦІЇ, то скажу, що в порівнянні з базовою котушкою, Алтимейт і Шторм не годяться для пошуку дрібних ювелірних виробів (є невелике зміщення по секторах), і підходять для пошуку в місцях, де не дуже сильно засмічена місцевість, а тепер не мало важливий фактор, який ми помітили в котушки Шторм, при проведення тесту на розпізнання цілей (Залізний цвях і 5 коп.СРСР), прилад видавав 2-ва сигналу, що приємно! По скільки ми знаємо, що чорні метали «глушать» сигнал близколежащих кольорових металів (що проявлялося на рідній котушці асі 350 і на жаль Алтимейт). Так ось моя порада такий, звести всю інформацію і підбирайте котушку в залежності, яка у Вас місцевість і що в основному будемо шукати, успіхів.

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше