Відео: Що дає баланс грунту - незаперечні факти

Попередній Наступна
Відео: Що дає баланс грунту - незаперечні факти

 

Текстова версія відео про налаштування балансу грунту для металошукача

Привіт всім, хто користується металошукачами!

Сьогодні ми будемо розбирати баланс грунту. Це саме те, з чого варто почати розбиратися власнику металошукача.

Найважливіше - це баланс грунту. Тому що він відповідає за глибину, за стабільність і якість дискримінації. Стабільність може бути по грунту і може бути по торканню об траву.

Якщо ви навчитеся правильно виставляти баланс грунту на траві і на грунті по стабільності, а також правильно вибирати усереднене значення для глибини, тоді у вас буде щастя.

Що я скажу про прилади, у яких немає балансу грунту? Так, він є, але в будь-якому випадку він у нас заглублений з запасом. Але і це не рятує. Якщо на грунтах це всюди все рятує, а якщо ви зайдете в море, то вам вже потрібен інший баланс грунту. І візьміть ту ж Аську, вона на морі не працює, тому що це сіль. Там баланс грунту десь падає на 10, 5, 8.

А якщо говорити про весь грунт, то там досить закрутити його на 90 і приблизно його на всій території вистачить. А де вже не вистачить, то будете чутливість зменшувати. Думаю, користувачі Аськи в курсі.

Слова словами, а де ж докази?

Баланс грунта на металлоисктелеВключаємо симплекс. Коли ми його включаємо, у нього спочатку баланс грунту буде 90. У нас ось тут 5 копійок на глибині 32 см. Показую баланс - 90. На цьому балансі прилад буде стабільним на траві, при тому, що у мене екстра глибина стоїть.

Зараз спробуємо. Легкі торкання, сильніше торкання. Іду до мети - 4, 3. Це чорний сигнал. Давайте будемо йти сюди. Чорний сигнал проскакує. Що стосується цвяха і дрібних виробів з бронзи, золота, то ви можете їх просто втрачати, або вони будуть односторонні і розірвані. Ви не зрозумієте. Якість дискримінації буде зіпсовано через це.

Здесь ямка раскопана, на штыке перекопана. Иногда металлоискатели могут издавать на это ложные. И вам надо выставить, чтобы было понятно, умеренно, что там нет сигнала. Редко будут проскакивать ложные, либо черным в низком, либо 96 и выше. Начните водить медленней и такой каши у вас не будет случаться, будет все стабильно.

Цвях. В одну сторону якось є, в іншу - немає. Навіть цвях загубився. Так ви можете втрачати знахідки при неправильному балансі грунту. Тут ямка розкопана, на штик перекопана. Іноді металошукачі можуть видавати на це помилково. І вам треба виставити, щоб було зрозуміло, помірно, що там немає сигналу. Рідко будуть проскакувати помилкові, або чорним в низькому, або 96 і вище. Почніть водити повільніше і такої каші у вас не буде траплятися, буде все стабільно.

В даному випадку на 90 прилад працює стабільно, тому що цього балансу для грунту вистачає для всієї стабільності. Теж саме тут над ямкою, якусь річ я зачепив.

Камені. Щоб відсіяти камені цього теж достатньо. Якщо буде підсмикувати, то дуже рідко. Але видаватиме на камені значення дуже низьке. Це не правильно. Якщо граніт, то це вище 96 по VDI.

Що стосується балансу грунту, я зараз заходжу в баланс грунту. Я його відкочую. Але не ось таким шляхом, щоб швидко і котушкою про землю вбивати, щоб там баланси були 28, 22. А треба правильний баланс отримати так, як ви при проводках робите. Рівно на тій же висоті робите помахи і проводки. Значення з 28 вилізло на 43. І ось це наші правильні значення. Тільки при цьому ви будете отримувати правильну стабільність і відкритий двосторонній сигнал на цвях. При цьому буде більше похибок на траву. Можлива велика ймовірність влучень при швидкій проводці - 97, як тут виникала на ямку або Перекопу, або тріщину в грунті. Але при потребі можна трохи зменшити або збільшити. При цьому буде реагувати на якісь камені. 96. Буде видавати правильне значення. Також візьміть пісок. У піску купа дрібних камінчиків. І прилад не може там відбудуватися, йому мало мінералів, щоб зрозуміти, який грунт. І ось таких купа каміння.

Що робити у випадку з гранітним каменем?

Це все зрозуміло. Потрібно просто відбудуватися від нього. І тоді він буде сіяти. Бачите, на ямку не реагує. Може, тільки при швидкому буде видавати, коли понад 96 або, як в даному випадку при 90. Це вже на удар об траву.

Переходимо до глибини. Перевіримо глибину. Стабільність помірна. Стабільно. Але по траві вже гірше. На торканні про траву, треба ще підняти. Але куди той чорний сигнал подівся, коли я ось так навіть душить і він йшов? Т. е. У нас ціль перейшла в правильний кольоровий сигнал, і бачить набагато глибше, навіть вище трави в одну сторону сигнал проривається. 

Але є й інша ситуація, що у нас прилад менш стабільний по траві, і можуть проскакувати якісь помилкові сигнали. При повільному там не буде, якщо акуратно торкатися, то в будь-якому випадку ми виграємо.

Далі наш камінь. Чому так? Тому що неоднорідність вже в грунті. Дивимося. Десь 82. Треба найбільше значення залишати, яке тут було. Виходимо. Рідкісні прояви посмикування і не більше.

Думаю, всім суть зрозуміла. При цьому ж балансі грунту у нас на траву буде він ще жвавим і буде більше навіть підкидати, ніж на реальному балансі грунту. Але глибина при цьому буде краще, ніж на 90, але гірше, ніж було у нас на 42. Хоча, як бачимо, і зараз не проривається.

Перевіримо ще дискрім на цьому балансі грунту. На жаль, не працює.

Що буде, якщо ми поставимо баланс грунту, наприклад, на 0, притому, що реальний у нас десь 40. 10, 20 одиниць туди-сюди, але 10, 15 ще не впливає. Але якщо вже багато, то цвях загубився і, відповідно, інші цілі. Стабільність цілком нормальна. При цьому ми отримуємо на траву прилад помірно стабільний, але сигнал втрачається, чіткого немає. Це якісь посмикування. Ми просто загубили сигнал. Може, ще 5 копійок важко втратити, а інші цілі дуже легко, т. Е. Дрібні або найбільші цілі, я маю на увазі.

Далі ми можемо поставити баланс грунту 35, у нас був 42. 35 - це середній баланс, навіть 33,5. На цьому балансі у нас буде все нормально, стабільно. Як чуєте по шороху по повітрю їх набагато менше, можна вибрати такий звук, що буде стабільно радувати. І при цьому буде глибина.

Але що буде, якщо ми тут піднімемо баланс грунту на 70? По траві стабільніше. Чорний колір, чорний колір. Ми зіпсували вже дискрім. І всі глибокі цілі будуть пропадати точно так, як на Асьці.

Якщо взяти і розібрати все це відео, то приблизно у вас баланс грунту на піску повинен бути близько 60. Це сухий пісок. Це світлий, можливо, з домішками чорнозему. Якщо прилад не бачить цього грунту, він сухий, то ви просто виставляєте той баланс грунту, на якому прилад має і глибину, і стабільність. А це 60 в середньому.

  • Якщо це пісок магнітить, чорний пісок або це камені, як в даному випадку гранітні, то вам треба виставляти баланс грунту близько 93 в середньому, плюс-мінус варіювати.
  • Якщо грунт - це звичайний чорнозем або більше чорнозем, ніж пісок з глини, то ви середній баланс грунту виставляєте 40 плюс-мінус 10 туди-сюди.
  • Якщо це морський грунт, скажімо, сіль, то там баланс грунту варіюється близько 10, 8.

Ще раз повторюся. Тому у Аськи 90 стоїть, на траві стабільно. На цілі чорнить, на солі не працює. Це, думаю, всім зрозуміло.

Так що, якщо у вас є прилад з балансом грунту, то ви їм користуйтеся. І якщо є ще якісь питання, задавайте, я вам покажу-розкажу.

Не забувайте ще про одну деталь. Тут баланс грунту 90, а в іншому приладі або в якомусь іншому балансі грунту, наприклад, баланс грунту пляжу часто використовують на Deus, де градація інша, то вони там зовсім по-іншому перевернуті. І працюють за іншим принципом. Тому не плутайте це значення.

В одному приладі фаза може бути -90, в іншому +90. Але за допомогою таких дій, як: викопати яму, взяти трави, ціль закопати глибоко і бажано, щоб вона глибоко лежала, взяти шматочок камінчика, - ви розберетеся, де який баланс вам потрібен в даному місці для стабільності, для якості, для дискримінації та для глибини.

Дякую всім за увагу і до наступних зустрічей!

 

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше