Як відрізнити підробку від оригіналу?

Попередній Наступна
Як відрізнити підробку від оригіналу?

Сувора реальність часто викладає нам уроки, підносячи неприємні результати. Обман і бажання легкої наживи все частіше зустрічаються в побутових ситуаціях, особливо при покупці товарів через інтернет. На жаль, такі товари як металошукачі не залишилися осторонь.

Для того, щоб зрозуміти, чого потрібно побоюватися, розберемося які каверзи можуть нас чекати.

Как отличить официальный прибор от неофициального?

Для того щоб відрізнити підробку від оригіналу, Вам потрібно дотримуватися кількох простих правил при покупці.

  1. Обов'язково потрібно звернути увагу на наявність голограми. Це початковий заставу того, що прилад офіційний. Голограму, звичайно, можна підробити, тоді потрібно перевіряти далі. 
Як відрізнити підробку від оригіналу?Як відрізнити підробку від оригіналу?Як відрізнити підробку від оригіналу?Як відрізнити підробку від оригіналу?Як відрізнити підробку від оригіналу?
  1. Якщо побачили підозрілу ціну, потрібно запитати чому вона відрізняється від інших. Потрібно зробити наголос на тому, що виробник встановлює ціну і вона повинна бути однаковою.
  2. По можливості зайдіть на сайт виробника і перевірте список дилерів:
    1. http://www.garrett.com.ua/documents/Map/Map.html
    2. http://www.minelab.com.ua/documents/Map/Map.html
    3. http://www.fisherlab.com.ua/documents/Map/Map.html
    4. http://www.xp-ua.com/documents/Map/Map.html
    5. /articles/remont-i-obsluguvanie-koshey
  3. Для того щоб перевірити справжність організації, у який Ви збираєте купити металошукач, попросіть виставити рахунок на оплату (не так на карту, а на рахунок із зазначенням МФО та т.д.).
  4. Офіційний металошукач повинен мати гарантійний лист з двома мокрими печатками: сервісного центру і інтернет магазину;
  5. Ну і звичайно не забуваємо робити огляд металошукача при отриманні.

Какие последствия покупки неофициального прибора?

Контрабанда

Прилади, їх називають просто «сірі металошукачі», ввозяться в Україну підпільними методами, які гарантують відсутність необхідної документації та права на використання на території України. Сірі металошукачі, вони-ж неофіційні металошукачі, не мають офіційної гарантії і не обслуговуються в сервісних центрах (навіть за потрійним тарифом). Такі прилади можуть бути вилучені, як будь-який вимірювальний прилад «до з'ясування обставин». В основному це відбувається, якщо Ви випадково зайшли на приватну власність і її власник викликав поліцію. Тільки от якщо прилад офіційний, можна запросити документи у продавця, який в свою чергу звернеться до імпортера за підтвердженням офіційності приладу і прилад Вам повернуть. В іншому випадку про прилад можна забути, так як голограми на ньому немає, документів на нього теж немає - прилад не проходив митницю і т.д. І, якщо Ви захочете продати такий прилад, це буде не просто. Більшість покупців детально вивчають всі нюанси, хоча є й такі хто не в курсі.

Як відрізнити підробку від оригіналу?

Китайські підробки

Те, що китайські інженери роблять все що тільки можна уявити, вже давно не секрет. Металошукачі не виняток. Під виглядом оригінальних приладів, сірі дилери продають китайські підробки і копії. Досить наклеїти наклейку від оригінального приладу і його не відрізнити новачкові. Недосвідченому покупцеві важко визначити справжність товару, і, як правило, керуючись дешевої ціною, клієнт купує підробку. Китайські підробки в 90% виходять з ладу через кілька місяців. До того-ж технічні характеристики таких приладів в кілька разів гірше, ніж у оригінальних: маленька глибина, повільна робота, погана дискримінація і т.д.

Китайский металлоискатель - подделка

Б/в прибори

Часто недобросовісні продавці купують вже використані прилади, які можуть бути частково або повністю непрацездатними: фізичні поломки, «потопельники», проблеми з живленням і т.д. Такі прилади ремонтуються і відновлюються власними силами і потім надходять на продаж. Відновлений металошукач не гарантує Вам коректну роботу пристрою. Шанс повторної поломки або повного виходу з ладу дуже великий.

Утопленный металлоискатель

Списаний заводський брак з Європи в Україні

Металошукачі, як і будь-яка техніка, може мати брак при виробництві. Виробник в такому випадку списує їх і віддає на розбірку або продає на запчастини. Такі прилади купуються, відновлюються власними засобами і знову-ж перепродуються.

Вкрадені приладиКраденные приборы

Як не сумно, але факт продажу крадених приладів присутній на ринку України. Ви можете купити крадений прилад, не усвідомлюючи цього, а це кримінальна відповідальність. Ні про що не підозрюючи, Ви можете стати співучасником злочину, яким займуться правоохоронні органи. Довести непричетність до крадіжки будуть дуже непросто.

Як правило, якщо Ви купуєте товар у неофіційного представника, то залишаєтеся «сам на сам» зі своїми проблемами. Такі продавці не надають консультації та допомогу в подальшому, не кажучи вже про можливість повернути товар назад.

Какие преимущества Вы получаете при покупке официального металлоискателя?

В першу чергу Ви виключаєте всі можливі моменти, зазначені вище. До того-ж Ви отримуєте:Оригинальный металлоискатель

  • Гарантійне і післягарантійне обслуговування в офіційному сервісному центрі;
  • Консультацію та технічну підтримку по роботі і налаштуванні металошукача;
  • Можливість обміну або повернення товару згідно встановлених умов;
  • «Свіжість» приладу, так як всі поставки в Україну відбуваються безпосередньо від виробника;
  • Гарантовано оригінальну продукцію, яка буде служити довго і стабільно приносити користь і задоволення.

«Не проходьте мимо» цієї інформації, так як на перший погляд прості речі вберігають від проблем. Будьте уважні і купуйте тільки оригінальну продукцію в перевірених магазинах. Дешевий сир буває тільки в мишоловці.

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше