Бюджетний металошукач

Попередній Наступна
Бюджетний металошукач

Металошукач - популярний, ефективний прилад, який використовується для пошуку монет, золота та інших дорогоцінних металів. Цей пристрій вже давно став важливим обладнанням у шукачів заритих у землю скарбів, а також у мисливців за історичними артефактами. Без кращого бюджетного металошукача не обійтися також працівникам охоронних відомств, співробітникам поліції, електрикам і багатьом представникам будівельних професій. Подібні пристрої допомагають обстежити перекриття будівель і споруд на наявність арматури або проводки, швидко додивитися вміст сумки або кишень. 

Виробники таких приладів весь час модернізують свою продукцію, доповнюючи її новітнім обладнанням, що допомагає більш ефективно обробляти сигнал і здійснювати пошук. В результаті майже будь-який бюджетний металошукач сьогодні дозволяє успішно і швидко виявити об'єкти, поміщені на різну глибину: дрібні монети, фрагменти металу, а також більші знаряддя і предмети, що мають історичне значення.  

Швидко підібрати необхідний режим пошуку в сучасних металошукачів допомагають досить зручні настройки. Щоб ефективно шукати цінні речі і предмети, прилади здатні ефективно фільтрувати безліч перешкод, випромінюваних зовнішнім середовищем. 

В даний час на ринку досить багато бюджетних металошукачів для пошуку монет. Але далеко не кожен з них здатний показати достатню результативність. Як в побуті, так і в професійній діяльності широко застосовуються пристрої виявлення металу наступних видів:

  1. Двочастотний Термінатор-МДля обстеження ґрунту. Найбільш поширений тип металошукачів. З його допомогою можна знайти археологічні об'єкти, монети, коштовності та інші металеві вироби. За умови правильної установки опцій бюджетний металошукач для золота зможе знайти навіть найменші фрагменти цього дорогоцінного металу або ж втрачені кимось із перехожих дрібні ювелірні прикраси. 
  2. Для роботи під водою. Подібне обладнання активно використовується при здійсненні водолазних робіт. Як правило, кожен з таких металодетекторів призначений тільки для певної глибини. Всі підводні варіанти металошукачів оснащені міцним, що не пропускає воду корпусом. 
  3. Глибинні - металошукачі рамкового типу, здатні знаходити об'єкти, що знаходяться на великих глибинах під землею. Активно застосовуються при рятувальних операціях, а також в археології та в будівництві. Не зовсім підходящий варіант для пошуку металобрухту, оскільки розкопки малоцінних об'єктів на глибині в два-три метри - справа досить витратна. 
  4. Промислові - використовуються на конвеєрах в цілях запобігання проникнення фрагментів металу в продукти харчування.
  1. Військові - використовуються переважно для розмінування території. Пристрої непридатні для пошуку скарбів і артефактів. Не годяться вони і для виявлення золота. 
  2. Охоронні - є звичайною рамкою, відому всім завдяки огляду в аеропорту. Виявляють тільки досить великі об'єкти. В основному використовуються для пошуку зброї.  
  3. Мобільні - також активно застосовуються сек'юріті. Такий бюджетний металошукач може обстежити одяг і сумки для пошуку небезпечних предметів з металу.

Кожен детектор виявлення характеризується власними показниками працездатності і може бути застосований для продуктивної роботи в тих чи інших умовах.

Як швидко підібрати недорогий металодетектор?

Щоб вибрати бюджетний металошукач, що володіє належною ефективністю, необхідно добре розуміти, яке обладнання підходить конкретно для ваших цілей. При покупці прийнято враховувати робочу частоту пристрою. На різних моделях вона може варіювати в діапазонах:

  1. 3-5 кГц. Використовується для пошуку великих предметів на великій глибині. Чим менше частота, тим глибше пройде сигнал від приладу. Але потрібно врахувати, що зменшення частоти також знижує чутливість пошуку. На великій глибині буде неможливо виявити монети або інші металеві об'єкти невеликої величини.    
  2. 6-8 кГц. Бюджетний металошукач, який працює на цих частотах, дозволить знайти середні по формату об'єкти на різних глибинах. Таке обладнання відрізняється універсальністю. Воно підійде для аматорських, а також деяких професійних цілей.    
  3. 14-20 кГц. Істотний недолік подібних детекторів - відсутність здатності шукати на великій глибині. Але в якості компенсації надана величезна чутливість при пошуку біля поверхні. На невеликій глибині система виявить навіть найдрібніші об'єкти з металу, включаючи шпильки, голки, мініатюрні коштовності.    

При виборі приладу для виявлення металу обов'язково потрібно враховувати його важливі функції і додаткові можливості. Серед них найбільш важливими на сьогоднішній день визнані:

  1. Дискримінатор - опція, яка буде корисна фахівцям, що працюють на ділянках, де є безліч металевого сміття: банок з алюмінію, сигаретної фольги, начинених цвяхами дерев'яних рейок. Для такої території не підійде бюджетний металошукач, налаштований на будь-який метал. Дискримінатор допомагає скорегувати детектор на певні матеріали, наприклад, тільки на золото, срібло або мідь. Така можливість є завдяки різній провідності у різних видів металу. Чи не буде потрібно дискримінатор хіба що для постійного пошуку кабелів і труб.   
  2. Пінпоінтер - досить корисна функція, що дозволяє налаштуватися на об'єкт, максимально точно визначивши його дислокацію. Використовується для виявлення досить тендітних предметів, щоб виключити можливість їх псування в момент розкопок або розбору стін. Таких опцій не має  аналоговий бюджетний металошукач, який і без того здатний до точного наведення. А ось на цифровому детекторі функція пінпоінтера обов'язкова.   
  3. Герметичність. Чим краще пошукове обладнання перешкоджає проникненню вологи, тим воно універсальніше. Якщо бюджетний металошукач володіє високою герметичністю, його можна успішно застосовувати навіть в саму дощову погоду. Крім того, герметичність потрібна будь-якому підводному обладнанню. Водонепроникний корпус детектора затримає будь бризки, а також успішно впорається з роботою на малій глибині.    
  4. Вага пристрою. Оскільки пошук металів є тривалим за часом і трудомісткою процедурою, то важливою характеристикою є легкість і компактність, металошукача. При незручно великій вазі металошукача виконавцю навряд чи вдасться продуктивно працювати з ним протягом довгого часу. Для зменшення навантаження на руку зручні моделі детекторів по металу бувають оснащені пластиковими підлокітниками або ж штангами з алюмінію. 

Якщо ви купуєте бюджетний металошукач для побутових потреб, слід зупинити свій вибір на аматорських детекторах. Вони не включають складних опцій, тому їх дуже легко налаштувати. Таке обладнання є простим і зрозумілим для користувачів з різним рівнем знань. З ним зможе швидко впоратися навіть початківець мисливець за скарбами. 

Термінатор-М з котушкою Nel Fly - новий, недорогий варіант детектора металу

Металошукач Термінатор + котушка  Nel FlyБюджетний металошукач - пристрій, що користується високим попитом на сучасному ринку. Незважаючи на мінімальний набір опцій, саме такі прилади найчастіше використовуються для більшості пошукових робіт на малих і середніх глибинах. Популярність недорогих металошукачів, головним чином, обумовлена ​​їх ціною. Адже придбати дорогий пристрій можуть далеко не всі любителі артефактів. Тому більшість захоплених людей обзаводяться пристроями, здатними до мінімального виявлення металевих об'єктів на невеликій глибині або безпосередньо на землі. Але в той же час їм майже завжди хочеться, щоб куплений бюджетний металошукач був якомога потужніший і функціональніший. На даний момент є вибір моделей, що відрізняються доступною ціною і великими можливостями, але далеко не кожен з таких металодетекторів демонструє належну ефективність в роботі.

Новий селективний бюджетний металошукач Термінатор М - прилад, який виготовляється в Україні. Пристрій ідеально поєднує в собі універсальність, надійність і вигідну бюджетну вартість. За якістю і глибині дискримінації металошукач Термінатор М + NEL FLY перевершує багато дорожчі прилади, що було доведено численними тестами. Завдяки котушці NEL FLY детектор характеризується максимально стійкою роботою, а також здатністю виявляти вироби на великій глибині.

Металошукачі Термінатор годяться для пошуків на будь-якому грунті. Така здатність цих приладів була доведена не тільки тестуваннями, але і відгуками численних покупців. Особливо радує здатність даних пристроїв до виявлення металевих предметів, прихованих під цеглою, що може зробити далеко не кожен дорогий детектор.  

Головні переваги

Бюджетний металошукач Термінатор М наділений безліччю незаперечних переваг. Серед найяскравіших з них: 

  • оптимальна глибина виявлення;
  • стійка робота;
  • проста експлуатація;
  • здатність до максимально точної дискримінації;
  • наявність опції наближення;
  • економна витрата енергії;
  • герметична, водотривка котушка.

Крім того, не можна не відзначити компактний блок управління з простим, інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. На його передній панелі ви знайдете потенціометр і перемикач режимів. Бюджетний металошукач оснащений простою панеллю приладів, за допомогою якої ви можете швидко налаштувати функцію дискримінації. Також користувач має можливість управляти порогом чутливості пристрою, а також правильно налаштувати баланс грунту. 

Комфортними в користуванні потенціометрами можна управляти, одночасно утримуючи стрижень приладу і перемикаючи дискрім. Зворотний бік керуючого модуля містить роз'єми для під'єднання живлення і функціональної котушки.

Новий варіант котушки Термінатора M розроблявся протягом останніх двох років. Завдяки йому металодетектор демонструє стабільну роботу в місцях з великою кількістю зовнішніх перешкод від трансформаторів і домашніх електроінструментів. За результатами проведених експериментів прилад чітко реагує на звичайну пятикопієчну монету радянського виробництва на відстані максимум 40-50 см.

Цю модель Термінатора М можна вважати бюджетною, оскільки в середньому на українському ринку її вартість становить 5500 грн. Гарантія виробника на прилад відповідає трьом рокам. Обладнання успішно здійснює пошук закопаних в землю срібних виробів в режимі «дискрім» і «всі метали».

Як користуватися металодетектором Terminator-M?

Щоб швидко і ефективно перевести прилад в режим пошуку, необхідно:

  1. Включити бюджетний металошукач, утримуючи котушку над землею на висоті не менше 50 см. Неприпустимо, щоб в декількох метрах від устаткування знаходилися металеві об'єкти. До них також відносяться і автомобілі що стоять.
  2. Встановити потенціометр на позицію 10.
  3. Ручку Sens поставити на ¾ від граничного значення. 
  4. Перекласти Gr. Bal. в положення «один».
  5. Розгойдуючи котушку в 2-15 см над досліджуваною поверхнею, необхідно розкручувати потенціометр за годинниковою стрілкою до моменту, коли датчик перестане відгукуватися на грунт. Чим нижче величина GB, тим менш суттєвою буде втрата котушкового імпульсу в грунті. 

При установці граничного значення Gr. Bal бюджетний металошукач включить автоматичний баланс грунту. 

Де придбати бюджетний металодетектор Термінатор-М?

Магазин «Фортуна» пропонує вашій увазі надійні, недорогі металошукачі від виробника. Тільки тут ви можете придбати новий, бюджетний детектор металу марки Термінатор M за найприйнятнішою ціною. 

Переваги покупки в спеціалізованому магазині «Фортуна»:

  • швидке оформлення заявки;
  • оперативність і зручність всіх операцій;
  • доступна ціна;
  • різноманітний асортимент продукції.
  • Ми пропонуємо металодетектори в Чернігові, Запоріжжі та інших українських містах. У нас завжди великий вибір доступних, нескладних в застосуванні побутових пристроїв за вигідною ціною.

Інші статті

2024-04-18

Металошукачі у Рівному: як вибрати 

У світі технологій та захоплюючих відкриттів однією з найперспективніших галузей для прихильників археології та скарбів стає використання металошукачів. Вони стали невід'ємною частиною хобі та захоплення для багатьох жителів Рівного, відкриваючи нові можливості для виявлення історичних реліквій та цінностей.

Детальніше
2024-03-05

Інструкція з використання металошукачів для початківців

У сучасному світі, де кожен камінчик може приховувати скарби, а під ногами таємниці минулого чекають на відкриття, пошук скарбів з металошукачем стає справжньою археологічною експедицією для початківців. Це захоплююче та неймовірно цікаве занурення у світ втрачених скарбів, загадкових реліквій та непересічних знахідок. Дозвольте нам провести вас у світ відкриттів та розкрити таємниці, які приховані під поверхнею землі.

Детальніше
2024-02-07

Топ металошукачів за 2023 рік

Вітаємо вас у захопливому світі металошукачів, де кожен сигнал може приховувати неймовірну історію та скарби минулого. З кожним роком та розробкою нових технологій це хобі стає ще захоплюючішим. Наш огляд на топ металошукачів за 2023 рік призначений допомогти вам зробити інформований вибір серед найновіших та найефективніших обладнань.

Детальніше
2024-01-01

Металошукач - ідеальний подарунок

Металошукач – це не просто технічний пристрій, а можливість розкрити таємниці навколишнього світу, приховані в землі та піску. І коли йдеться про обрання ідеального металошукача як подарунка, ми хочемо, щоб цей вибір був насправді особливим. У цій статті ми розглянемо, чому купити металошукач від Нокта – це придбати не просто техніку, а справжнє віконечко до світу пригод та скарбів.

Детальніше